Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Wikileaks cevabı

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan Erdoğan'a Wikileaks cevabı.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Wikileaks cevabı
Kılıçdaroğlu, 'Sayın Başbakan'ın hesap soracağı yer ABD'dir' Bursa gezisini sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın bugün yaptığı "Wikileaks'teki iddiaları" açıklamasıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. WikiLeaks belgeleri, ABD'nin karşı çıkmasına rağmen yayımlandı. WikiLeaks belgeleri tüm dünyada şok etkisi oluşturdu. WikiLeaks belgeleri ayrıntıları haberimizde.

Soru üzerine Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Bunu kime söylüyor. Bu iddia Amerika'dan çıktı. Amerika büyükelçiliğinden çıktı. İddia sahibine sormuyor da bize niye soruyor. Benim söylediğim neydi: 'Sayın başbakan ile ilgili iddialar çok ciddi Başbakanın kamuoyuna bir açıklama yapması lazım.' Sayın Başbakanın tepki göstereceği yer, iddia yalansa hesabını soracağı yer, ABD'dir ama ona hesap soracak gücü yoksa o ayrı bir şey . 'Ben Amerika'ya hesap soramam, yani ben eğer kızacaksam muhalefet partisine kızayım' diyorsa bu doğru değil. Bizim söylediğimiz çok açıktı ciddi bir iddiadır Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına bu iddia yapılmıştır Onun İsviçre bankalarında 8 hesabı olduğu söylenmektedir ve bu iddiayı birilerinin yanıtlaması lazım. 'Hayır, böyle bir şey yoktur' der. Nitekim hükümetten iki bakan çıktı yazılı açıklama yaptı. O zaman Sayın Başbakanın da bu işin arkasını bırakmaması lazım. Bugün bu iddia olur. Yarın başka bir iddia. Bu nedenle başbakanın daha tutarlı daha saldırgan olmadan, daha aklı başında daha mütevazi, alçak gönüllü, ama hesap soracağı yeri çok iyi bilerek, tabi gücü varsa yani o gücüne inanıyorsa sorarak yola çıkması lazım."

Belgelerle ilgili bir soru üzerine de Kılıçdaroğlu, "Belgelerin hepsi açıklanmadı. Hepsi açıklansın göreceğiz arkadaşlar" dedi. Kılıçdaroğlu Bursa Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde Yalçın Aras'a ait Gökçelik fabrikasında işçilerle birlikte çorba, pilav, taskebabı, baklava ve revani yedi.

Ziyaret sırasında işçiler Kılıçdaroğlu'na çini bir tabak hediye etti.