Haftasonu Türkiye'de kar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, kar yağışı hafta sonu Türkiye'ye de geliyor.

Haftasonu Türkiye'de kar bekleniyor
Avrupa’dan sonra kar Türkiye’ye geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, kar yağışı hafta sonu Türkiye'ye de geliyor.

Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgası, Avrupa’da kışın erken bastırmasına yol açarken, Türkiye’de de 5 Aralık’ta üç kenttekar yağışıbekleniyor: Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya...

Marmara’nın güneyi

Verilere göre, bugün ülke genelinde yağış beklenirken, iç ve doğu kesimlerde, sabah saatlerinde sis, Kuzeydoğu kesimlerinde de buzlanma ve don olacak. Ayrıca sabah saatlerinde özellikle Marmara Bölgesi’nde saatteki hızı 60 kilometreye varan kuvvetli lodos bekleniyor. Yarın Marmara’nın güneyi ile Eskişehir-Kütahya çevrelerinde sağanak yağış geçişlerinin görüleceği bildirildi. Kuvvetli lodosun saatteki hızının özellikle Marmara’da zaman zaman 80 kilometreye ulaşacağı belirtildi.

Sağanak yağış

Cuma günü de yurdun bazı bölgelerinde yağış beklendiği dile getirildi. Kuzeydoğu kesimlerinde sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Cumartesi günü ise Marmara’nın batısı ve kıyı Ege’de yine sağanak yağış olacağı tahmin ediliyor. Sağanak yağışın tüm yurtta etkili olacağı pazar günü Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya’da kar yağışı bekleniyor.