Engelliler daha hızlı kilo alıyor

Afyonkarahisar Belediye Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, hareket kabiliyeti az olan engellilerin çok daha hızlı kilo aldıklarını sö

Afyonkarahisar Belediye Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, hareket kabiliyeti az olan engellilerin çok daha hızlı kilo aldıklarını söyledi.

Obezitenin insanlar için genel bir sorun olduğunu dile getiren Yurt, obezitenin engellilerde daha da artarak devam ettiğini söyledi. Hareket kabiliyeti az olan engellilerin çok hızlı bir şekilde kilo alarak sağlıklarını kaybettiklerini belirten Yurt, bunun kısa sürede önleminin alınması ve çözüm yollarının bulunması maksadıyla Afyonkarahisar'daki engellileri obezite taramasından geçirme kararı aldıklarını kaydetti.

Bu taramayı gerçekleştirmek için İl Sağlık Müdürlüğü'ne dilekçe verdiklerini ve bu taleplerinin kabul edildiğini aktaran Yurt, tarama sonucunda obezite olan engellilerin Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Obezite Kliniği'nde tedavilerinin yapılacağını bildirdi.

Engellilerin taramadan geçirilmesi nedeniyle Spastik ve Ortopetik Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde program düzenlendi.

Burada bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak ilde valilik, sağlık müdürlüğü ve engelliler derneği işbirliğinde yapılan bu çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Sağlık Müdürlüğü olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını dile getiren Sağlık Müdürü Necip Yemenici de şunları söyledi:

"Biz bu gibi faaliyetleri sağlık müdürlüğü olarak hiç reddetmeden en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Çünkü engellilerin bu gibi hizmetleri almaya hakları var. Biz her zaman onların yanındayız. Sadece bugüne mahsus olarak değil. Onların herhangi bir sorunu olduğu zaman en kısa sürede sorunlarına eğiliyoruz."