Dü'den Kadın Girişimcilik Konferansı

Düzce Üniversitesi (DÜ) tarafından uygulanan 'Kadın Girişimcilik Projesi' kapsamında Reklam Ajansı Yöneticisi Meltem Gürler, "Türkiye'de Kadın Girişimciliği ve Kadın Girişimci Olmak" konulu bir konferans verdi

Dü'den Kadın Girişimcilik Konferansı
Düzce Üniversitesi (DÜ) tarafından uygulanan 'Kadın Girişimcilik Projesi' kapsamında Reklam Ajansı Yöneticisi Meltem Gürler, "Türkiye'de Kadın Girişimciliği ve Kadın Girişimci Olmak" konulu bir konferans verdi.
DÜ Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşiye DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Rektör yardımcıları, daire amirleri, öğretim görevlileri, öğrenciler katıldı.
Programda bir konuşma yapan Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu, kadın girişimcilik projesine destek ve önem verdiklerini ifade ederek, "Kadın girişimciliği ve liderliği projesi üzerinde durduğumuz projelerden birisidir. Türkiye geneline bakıldığında kadınlarımızın halen yüzde 12'si okuma yazma bilmiyor. Yüzde 26'sı yüksek öğretimde okuyor. Yüzde 47 kadın öğrenci var ve yüzde 5'i rektör. Yani okula giden fakat yükselemeyen kadınlarımız var. Önce sanayi çağını yaşadık sonra bilgi çağını ve en son özen gösterme geliyor. Ben bu tip konferanslardan sonra kadın girişimcilerin artacağına inanıyorum" dedi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Girişimci, Reklam Ajansı Yöneticisi, Sivil Toplum Gönüllüsü Meltem Gürler ise kendi hayatından bazı kesitlerini anlattığı konuşmasında "Kadın girişimcilikten, reklamcılıktan ve pazarlamadan bahsedeceğim. Fakat bu aşamaya kadar nasıl geldiğimiz kendi hayatımdan kesitlerle anlatmak istiyorum. Kız çocuk olarak doğdum. Bir ailenin en büyük kızıyım. Kız çocuk olarak doğmak sizi 1-0 yenik başlatıyor. Çünkü sizden beklentiler oldukça düşük oluyor. Ayrıca kız evlatta oluyorsunuz. Yani erkek evlat evlenip gider. Kız evlat ise her zaman anne ve babasının sorumluluğunu taşır anlayışı mevcut. Bütün bunlarla birlikte hedeflerinizi belirlediğiniz zaman ulaşamayacağınız nokta yok" dedi.
Gürler, daha sonra girişimcilik konusunda bilgiler verdi ve salonda bulunanların sorularını cevapladı.