Demir Çelik İşçileri Ankara'da

Karabük Demir Çelik Fabrikası'dan sendika değiştirdikleri gerekçesiyle işten atılan işçiler, yürüyerek Ankara'ya geldi

Karabük Demir Çelik Fabrikası'dan sendika değiştirdikleri gerekçesiyle işten atılan işçiler, yürüyerek Ankara'ya geldi. AK Parti Genel Başkanı Salih Kapusuz ile görüşen işçiler, işten atılmaların durdurulmasını ve işten atılanların tekrar işe alınmasını istedi.
Karabük Demir Çelik Fabrikası'dan sendika değiştirdikleri gerekçesiyle işten atılan ve yürüyerek Ankara'ya gelen işçiler, Türk Metal Sendikası Genel Merkezi'nde biraraya geldi. Daha sonra Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ve bazı işçiler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'la görüştü. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından bir açıklama yapan Kavlak, Kapusuz'a Karabük'te insanlık dramı yaşandığını anlattıklarını söyledi. Kavlak, "Derdimizi kendilerine bildirdik. Eminim
kendisi de Başbakan'a bizden aldığı bilgileri iletecektir. Karabük'te bir insanlık dramı yaşanıyor. İnsanlar Anayasal tercihlerin kullandı diye işten atılıyor. Bunu bize fabrika yetkilileri söylüyor. Elimizde de ses kayıtları var" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz'un fabrika yöneticilerini Ankara'ya davet edeceğini ifade ettiğini belirten Kavlak, "Sonuç almadan eylem planı ortaya koymayacağız. İşten atılmaların durdurulmasını istiyoruz" diye konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından işçiler otobüsle Karabük'e döndü.