Barcelona Real Madrid maçı 5-0- izle

İspanya La Liga'nın 13.hafta kapanış karşılaşmasında Barcelona sahasında konuk ettiği Real Madrid'i 5-0'lık farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı. Barcelona bu sonuçla ligde Real Madrid'in 2 puan önüne geçti.

Barcelona Real Madrid maçı 5-0- izle
Tüm dünyanın merakla beklediği karşılaşmada dün akşam Barcelona ile Real Madrid Nou Camp’ta kozlarını paylaştı. İki dev ekibin mücadelesinde gülen taraf Pep Guardiola’nın Barcelona’sı oldu.

MAÇIN GOLLERİNİ İZLEYİN

Barcelona hızlı başladığı karşılaşmadan 5-0’lık galibiyetle ayrılarak Real Madrid’e büyük bir şok yaşattı. Kariyerinde hiç 5-0’lık bir mağlubiyet bulunmayan Jose Mourinho bile maçtan sonra detaylı bir açıklama yapmaktan kaçındı.

El Clasico’da Barcelona'ya galibiyeti getiren golleri 10. dakikada Xavi, 17. dakikada Pedro, 55 ve 58. dakikada David Villa, 90+2 dakikada Jeffren kaydetti. Bu galibiyetle Barcelona hem ezeli rakibi Real Madrid'i önemli bir mağlubiyet tattırdı, hem de geçtiğimiz yıl Şampiyonlar Ligi Yari Finali'nde Jose Mourinho'nun Inter ile tur atladıktan sonra yapmış olduğu hareketlerin intikamını almış oldu. Portekizli çalıştırıcı ayrıca bu sonuçla teknik adamlık kariyerinde ilk kez beş farklı mağlup olarak kötü bir gece yaşadı. Bu arada Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil de El Clasico'da oynayan ilk Türk futbolcu oldu.

Nou Camp'taki 5-0'lık sonucun ardından Barcelona puanını 34'e yükseltirken; Real Madrid 32 puanda kaldı ve La Liga'nın lideri Barcelona oldu.

La Liga'da bir sonraki hafta Barcelona, Osasuna deplasmanına konuk olurken, Real Madrid evinde Mehmet Topal'ın formasını giydiği Valencia'yı ağırlayacak.

BARCELONA CEPHESİ


Maçtan sonra açıklama yapan Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola takımına övgüler yağdırdı ve çok üst düzey bir futbol oynayarak önemli bir zafer elde ettiklerini söyledi.

Guardiola, ''Bugün Barça çok iyiydi, ancak sadece 2 puan öndeyiz ve Real Madrid her zaman etkileyici bir takım olmuştur. İyi futbol oynamak için sahaya çıkıyoruz ve tüm maçları kazanmak istiyoruz. Messi sahanın en iyisiydi'' diye konuştu.

Pep Guardiola, ilk yarıda taç atışı çizgi kenarına gelen Real Madridli Ronaldo'nun kendisini itmesi için de ''Maçta böyle şeyler olur'' dedi.

Maçın 33'üncü dakikasında Guardiola'nın, elindeki topu taç atışı için almaya gelen Ronaldo'ya vermemesi ve kenara atması üzerine Ronaldo, Guardiola'yı itmiş ve iki takım oyuncuları arasında tartışma çıkmıştı. Bu pozisyonda Barcelona kalecisi Valdes ve Ronaldo sarı kart görmüştü.

REAL MADRİD CEPHESİ


El Clasico'da Barcelona'ya 5-0'la boyun eğen Real Madrid'de teknik direktör Jose Mourinho, Barcelona karşısında bu şekilde oynandığında yenilginin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Maçın ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Portekizli hoca, "Bir takım çok iyi oynadı, diğer takım çok kötü. Bir takım kazanmayı hak etti, diğeri yenilgiyi" şeklinde konuştu.

Bu mağlubiyetin bir aşağılanma olup olmadığıyla ilgili soruya da cevap veren Mourinho, kariyerinde hiç 5-0'lık bir mağlubiyet almadığını ancak yenilgiyi hak ettikten sonra skoru hazmetmenin kolay olduğunu vurguladı.