Yıldırım Bayrama Hazır

Kurban bayramı için hazırlıklarını tamamlayan Yıldırım Belediyesi, İsabey'de bulunan modern kurban kesim ve satış yerinin yanı sıra 21 noktada kesim yeri oluşturdu.

Yıldırım Bayrama Hazır
Yıldırım Belediyesi ve Kasaplar Odası Bursa Şubesi iş birliğiyle İsabey Mahallesi'nde yapılan kurban kesim ve satış yeri bünyesinde geçtiğimiz günlerde açılan et entegre tesisi de kurbana hazır. Vatandaşlar 2 dakika gibi kısa bir sürede büyük baş hayvanlarını İslami usullere uygun bir şekilde kestirip, parçalanmış halde teslim alabilecek.
Ayrıca, Yıldırım ilçesi sınırlarında belediye tarafından gösterilen 21 noktada da hazırlıkların tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Hedefimiz, halkımızın güvenli bir ortamda kurban işini halletmesini sağlamak. Örnek gösterilen modern kurban kesim ve satış yerinde vatandaşlarımız için her türlü imkanı hazırladık. Ayrıca gösterdiğimiz kurban kesim yerleri de yine halkımızın sağlığı düşünülerek belirlendi" diye konuştu.
Yıldırım Belediyesi'nin Bursa'da ilk kez uygulamaya geçirdiği kalıcı büyükbaş hayvan kesim yeri, saklama ve soğuk hava deposu ile Yıldırımlıların takdirini topluyor. Türkiye'de bir ilk olan, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'ndan ruhsatlı kesim ve satış yerinde bulunan et entegre tesisinde, bir günde 400 büyükbaş, 1500 küçükbaş hayvan kesilebiliyor.
Tesiste otomatik ayak kesimi, otomatik deri yüzme makinesi ve otomatik parçalama işlemi seri bir şekilde yapılıyor. Otomatik deri yüzme ve parçalama işleminin 2 dakika gibi kısa bir sürede yapıldığı tesiste, aynı anda 20 büyükbaş hayvanın barınabileceği 400 adet padok, 34 adet sabit ahır, mescit, lokanta, çay ocakları ve müdüriyet binası da bulunuyor.
Vatandaşlar, aldıkları hayvanları bayramdan bir gün önce tesisin yanındaki bekleme bölümüne getirip koyabiliyor.
Vatandaşlar, bayramın 1 . günü büyükbaş hayvanı 180, 2. günü 100, 3. günü ise 50 liraya kestirebilecek. Küçükbaş hayvanlar bayramın 1. günü 25, 2. ve 3. günü ise 20 TL'ye kesilecek.
Yıldırım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından kurban pazarlarına kurulan kontrol noktasında Yıldırımlılar hayvanlarını muayene ettirebiliyor
Öte yandan Yıldırım Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile kesim kursu da açıldı.
Diğer yandan kurban bayramı öncesi ve sonrasında çirkin görüntüleri ortadan kaldırmak için Yıldırım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner İşleri Birimi tarafından oluşturulan 3 ekip, 24 saat bayram süresince görev başında bulunacak.