Varto'da Daka Toplantısı

Muş'un Varto ilçesinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından 2010 KOBİ Mali Destek ile Model Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Yaygınlaştırılması Mali Destek programları için bilgilendirme toplantısı yapıldı

Varto'da Daka Toplantısı
Muş'un Varto ilçesinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından 2010 KOBİ Mali Destek ile Model Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Yaygınlaştırılması Mali Destek programları için bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Muş, Bitlis, Van ve Hakkari illerini kapsayan DAKA, Varto'da köy ve mahalle muhtarlarını bilgilendirdi. Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda muhtarlara yönelik açıklamalarda bulunan DAKA Proje Uzmanı Vade Altuner, belirlenen amaçların tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, işletmelerin rekabet gücünün artırılması ve girişimciliğin yaygınlaştırılması, turizmin geliştirilmesi ile insan kaynaklarının geliştirilmesi ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi olduğunu söyledi.
2010 yılında iki adet mali destek programı yürüteceklerini ifade eden Vade Altuner, "2009 yılında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Mali Destek Projesi programı yürütmüştü. Bu programa sunulan projeler şu an uygulama aşamasındadır. 2010 yılında tekrar KOBİ Mali Destek Programı ile Model Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Yaygınlaştırılması vardır. 2010 yılında 2 adet mali destek programı yürüteceğiz. Bu projelerden Van, Hakkari, Muş ve Bitlis illerinde ikamet edenler yararlanabilecekler. Programın amacı bölgenin rekabet gücünü arttırmak, ekonomik kalkınmasında hibe oluşturmak, istidamı arttırmak, girişimciliği yaygınlaştırmaktır" dedi.
Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Karaköy Köyü Muhtarı Abdulbaki Satan ise, şartların çok ağır olduğunu, ayrıca müracaat ettiklerinde de bazı zorluklarla karşılaştıklarını iddia etti.
Toplantı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.