Vali Atış'ın 10 Kasım Mesajı

Adana Valisi İlhan Atış, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılapları doğrultusunda, aklın ve bilimin ışığında, hiç durmadan, bıkmadan, usanmadan çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Atış, Atatürk'ün, 72. ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, büyük komutan, büyük devlet adamı, ilke ve inkılâplarıyla uygarlık yolundaki en büyük rehberimiz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 72. yıldönümünde, O'nu minnet ve şükranla anıyoruz. Hayatı boyunca, tam bağımsız; ekonomik, kültürel ve sosyal alanda gelişmesini tamamlamış, halkı refah ve mutluluk içinde kardeşçe yaşayan bir ülke hayal eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayalindeki ülkenin temellerini atmış; onu yükseltmek ve yüceltmek için izlenmesi gereken yolu da bizlere göstermiştir" dedi.
Vali Atış mesajında daha sonra şunları kaydetti:
"Ulu Önder Atatürk'ün ifade ettiği gibi "En büyük görevimiz, en medeni ve en müreffeh millet olarak varlığımızı yükseltmektir." Bu uğurda, gösterdiği hedefe ulaşmak için, O'nun ilke ve inkılapları doğrultusunda, aklın ve bilimin ışığında, hiç durmadan, bıkmadan, usanmadan çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler, onun söylediği şu sözü hiç unutmadık, unutmayacağız. "Türk Milletinin istidadı ve kesin kararı, medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir."
Yüce Atatürk, Türk Milleti seni tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde daha fazla güç bulacaktır. Bizler, senin fikirlerini doğru anlayarak, ilke ve inkılâplarını rehber edinerek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmaya yemin ettik.
Senin aydınlık fikirlerin yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir, Türk Milleti bu güzel vatanı kendisine hediye eden Ata'sını sonsuza kadar gönlünde yaşatacaktır."