Üniversiteli Gençler Huzurevinde

Adana Huzurevi'nde kalan yaşlıları ziyaret eden Çağ Üniversitesi öğrencileri onlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Üniversiteli Gençler Huzurevinde
"Geleceğin yaşlıları bizleriz" şuuru ile hareket eden Çağ Üniversitesi İ.İ.B. 2-F öğrencileri hazırladıkları sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, ailesinden uzakta hayatının son yıllarını geçiren, bakıma ve ilgiye en çok muhtaç olduğu dönemi yaşayan yaşlı insanlara, yeniden yaşama sevinci aşılama ve hayatın güzelliklerini hatırlatma amacı ile Huzurevinde, büyüklerine muhteşem bir gece yaşattılar.
Huzurevi sakinlerine bol çeşitli ikramlarla başlayan moral gecesinin açılış konuşmasını Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı yaptı. Avcı konuşmasında, ilgiye ve morale herkesten daha çok ihtiyacı olan yaşlı vatandaşlara gençlerin gösterdiği bu ilginin örnek teşkil etmesi gerektiğini işaret ederek "Bizler her zaman onların yanındayız. Duyarlı vatandaşlarımızın onlara en azından manevi olarak katkı sunması bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Bu vesile ile geceyi hazırlayan Çağ Üniversitesi öğretim kadrosu ve öğrencilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Vali Yardımcısı Avcı ile yaşlı bir huzurevi sakininin pasta kesimi ile devam eden gecede Adanalı yerel sanatçı Ali Turaç bir konser verdi. Konser esnasında ve sonrasında yaşlı vatandaşlar doyasıya eğlendiler. Ailelerinden uzakta yaşamını sürdüren Huzurevi sakinlerinden bazılarının gecenin sonunda öğrencilerle vedalaşırken duygulandığı gözlendi.
Bir Huzurevi sakini " Bizler anılarla yaşayan insanlarız. Hayatımızın sağlıklı ve güzel dönemlerini geride bıraktığımızın da farkındayız. Bizi hayata bağlayan yegane şey sevgi ve ilgidir. Huzurevi personelinin şefkatli yaklaşımı ve bizleri unutmayan ziyaretçilerin zaman ayırarak eğlenceler düzenlemesi, hayata tutunmamıza büyük katkı sağlıyor. Birçoğumuz her gün evlat ve torun özlemi çekiyor. Onları çok sık göremiyoruz ama bu pırıl pırıl gençlerimizin ziyaretleri ve ikramları da onlar gelmiş gibi bizleri mutlu ediyor. Hepsinden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.
Geceye, Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Çağ Üniversitesi Rektörü Çetin Bedestenci, İl İdari Hakimi Halit Başyurt, Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Murat Haseki, Çukurova Özel İdare Müdürü Ramazan Boz, Adana Kültür eski Müdürü Zeki Yılmaz ile gecenin sponsorları Osman Çevik, Selçuk Siverekli, Vedat Gizer, Nihat Siverekli ve Ziyapaşa Kız öğrenci Yurdu yöneticileri katıldı.