Ulus Yeni Hal'de Gece Temizliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Ulus Yeni Hali deterjanlı sularla yıkayarak, bayram öncesi büyük bir temizlik operasyonu gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalarda Ankaralıların her türlü gıda ürününe ulaşabildiği, günde yüzlerce insanın girip çıktığı Ulus Hali'nin içi ve çevresi tanker suyuyla yıkanırken, ızgaralarda biriken meyve ve sebze artıkları temizlenip çöplerden arındırıldı. Temizlik çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, "Başkentlilerin rahat ve sağlıklı alışveriş yapabilmeleri için
zabıta ekiplerimiz kontrolünde temizlik çalışmaları zaten rutin olarak sürdürülmekte. Kurban Bayramı öncesi ise biraz daha ayrıntılı bir temizlik yapıldı" diye konuştu.
Başkentlilerin her gün alışveriş yapabildiği Ulus Yeni Hal'in temizlenmesi için esnaf ve vatandaşların mekanı boşaltmasını beklediklerini dile getiren Ercan, çalışmaların gece saatlerinde sürdürüldüğünü kaydederek, halin içinin ve çevresinin deterjanlı sularla yıkanıp temizlendiğini, ızgaraların böcek ve haşerelere karşı ilaçlandığını anlattı. Halde satılan gıdaların temiz bir ortamda olmasının gıda güvenliği için önemli olduğunu belirten Ercan, vatandaşların sağlıklı bir ortamda alışveriş yapmaları için
gerekli önlemlerin alındığını ifade etti. Ulus Yeni Hal'in her hafta temizlendiğini belirten Ercan, vatandaşların daha temiz bir ortamda alışverişlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.