Ulus Yeni Hal'de bayram temizliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri Kurban Bayramı öncesinde Ulus Yeni Hali deterjanlı sularla yıkadı.

Büyükşehir Be

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri Kurban Bayramı öncesinde Ulus Yeni Hali deterjanlı sularla yıkadı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen temizlik operasyonunda, Ankaralıların her türlü gıda ürününe ulaşabildiği, günde yüzlerce insanın girip çıktığı Ulus Hali'nin içi ve çevresi tanker suyuyla yıkanırken, ızgaralarda biriken meyve ve sebze artıkları temizlenip çöplerden arındırıldı.

Temizlik çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, "Başkentlilerin rahat ve sağlıklı alışveriş yapabilmeleri için zabıta ekiplerimiz kontrolünde temizlik çalışmaları zaten rutin olarak sürdürülmekte. Kurban Bayramı öncesi ise biraz daha ayrıntılı bir temizlik yapıldı." diye konuştu.

HALE DÜZENLİ TEMİZLİK

Başkentlilerin her gün alışveriş yapabildiği Ulus Yeni Hal'in temizlenmesi için esnaf ve vatandaşların mekanı boşaltmasını beklediklerini dile getiren Mehmet Ercan, çalışmaların gece saatlerinde sürdürüldüğünü kaydederek, Hal'in içinin ve çevresinin deterjanlı sularla yıkanıp temizlendiğini, ızgaraların böcek ve haşerelere karşı ilaçlandığını anlattı.

Hal'de satılan gıdaların temiz bir ortamda olmasının gıda güvenliği için önemli olduğunu belirten Mehmet Ercan, vatandaşların sağlıklı bir ortamda alışveriş yapmaları için gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.

Ulus Yeni Hal'in her hafta temizlendiğini belirten Mehmet Ercan, vatandaşların daha temiz bir ortamda alışverişlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.