UİB'den 'yatırım teşvik' semineri

Uludağ İhracatçı Birlikleri tarafından İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nde 'Devlet Yardımları ve Teşvik Bilgilendirme' semineri düzenlendi. İnegöl Orga

Uludağ İhracatçı Birlikleri tarafından İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nde 'Devlet Yardımları ve Teşvik Bilgilendirme' semineri düzenlendi. İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ihracatçı firmaların temsilcilerinin katıldığı seminerde, devlet yardımlarının amaçları, bu yardımlardan kimlerin faydalanabileceği ve yararlanma şartları ele alındı.

Yardımlarla KOBİ'ler başta olmak üzere, firmaların ihracata yönelik faaliyetleri gerek üretim, gerek pazarlama aşamasında desteklenirken, yardımların amacı ise uluslararası pazarlarda firmaların karşılaştıkları sorunların giderilmesine yardımcı olmak ve rekabet gücü kazanmalarına olanak sağlamak olduğu belirtildi. UİB yetkililerince verilen seminerde, çevre maliyetlerinin desteklenmesi, pazar araştırması ve pazarlama desteği, eğitim yardımı ve danışmanlık yardımı, istihdam yardımı, araştırma-geliştirme (AR-GE) yardımı, uluslararası nitelikteki yurtiçi ihtisas fuarlarının desteklenmesinin yanı sıra yurtdışı ofis-mağaza yardımı, yurtdışında düzenlenen fuarlara katılımın desteklenmesi, Türk ürünlerinin yurtdışında markalaşması ve Türk malı imajının yerleştirilmesine yönelik faaliyetlerin desteklenmesi konularında devlet yardımlarının bulunduğu aktarıldı.