Uçak bakım şirketi Mytechnic'e Çinli ortak

Uluslararası Taşımacılık – Lojistik – Havacılık sektörlerinde 25 milyar dolar varlığı ile öne çıkan Çinli HNA Grubu ve Bravia (New York) Yatırım, Sabi

Uluslararası Taşımacılık – Lojistik – Havacılık sektörlerinde 25 milyar dolar varlığı ile öne çıkan Çinli HNA Grubu ve Bravia (New York) Yatırım, Sabiha Gökçen Havalimanı'nında bölgenin ve dünyanın ilk 'Çevreci - Yalın' unvanlı (Lean Greenfield) Uçak Bakım ve Onarım Merkezi Mytechnic ile ortak oluyor.

Dünya ekonomisinin önemli aktörlerinden Çin, yatırım ağını giderek genişletiyor. Üretim ve ihracat odaklı bir büyüme trendi izleyen ülke, otomotiv ile tekstil sektöründeki iddiasını uçak sanayisine de taşımayı öngörüyor. Bu bağlamda Çinli HNA Şirketler Grubu ve Bravia Yatırım, uçak bakım ve onarımın öncü firmalarından Mytechnic'in çoğunluk hisselerini almak ve bölgede yeni yatırımlar yapmak için MRO Teknik Servis Sanayi ve Ticaret AŞ ile anlaştı. Anlaşmaya göre, MRO Teknik Servis Sanayi ve Ticaret AŞ Mytechnic'in taşımacılık ve finans sektörünün üst yöneticilerinden oluşacak yeni yönetim kurulunda Yavuz Çizmeci Muharras Üye ve CEO olarak yer alırken, Dağlar Çizmeci de yönetim kurulu üyesi unvanıyla görevine devam edecek. Hainan Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Mr. Wang Yingming ise Mytechnic'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirilecek.

HNA'nın Uçak Bakım ve Onarım Merkezi GCAT (Grand China Aviation Technik) ve Mytechnic yetkililerinin ortaklıkla ilgili New York'tan yaptıkları yazılı açıklamada;

"Havacılık sektöründe dünya liderlerinden olan HNA ve Mytechnic arasında yaptığımız bu anlaşma küresel büyüme merkezli stratejimizin göstergesidir. İki firmanın uçak bakım ve onarım merkezleri arasında oluşacak sinerji ve uçak - motor bakımı konusunda yapacağımız yeni yatırımlar ile hedeflediğimiz noktaya geleceğiz. Dünya çapında taşımacılık şirketlerinden oluşan portföyümüze Mytechnic 'in katılması son derece önemli ve heyecan verici. Bu yatırımımızın "Türkiye – Çin" arasında kurulan işbirliğini geliştirerek daha da güçlendireceğini umuyoruz." denildi.

Mytechnic Yönetim Kurulu Başkanı Dağlar Çizmeci de konuyla ilgili değerlendirmesinde,

"Öncelikle HNA'nın Avrupa–Ortadoğu–Avrasya-BDT-Kuzey Afrika pazarlarına açılma stratejisinin bir parçası olmaktan onur duyduğumuzu belirtmek isterim. Bu yatırım, Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Wen Jiabao'nun 8-9 Ekim 2010 tarihli Türkiye ziyaretinde belirttiği üzere ''Türkiye ile Çin arasındaki işbirliği potansiyeli ve ekonomik yakınlaşmanın destekçisi olacaktır. Aynı zamanda bu stratejik ortaklık T.C. Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'yi MRO sektöründe bölgesel lider haline getirme vizyonunda da önemli bir adım olacaktır. Hedefimiz hem Sabiha Gökçen Havalimanı'nındaki mevcut tesislerimizde, hem de bölgedeki ülkelerde yapacağımız yeni yatırımlarla sektör lideri olmaktır." ifadelerini kullandı.