Üç Bin Fidan Toprakla Buluştu

Alanya Kaymakamlığı'nın başlattığı 'Alanya Dünya Ormanında Seninde Bir Fidanın Olsun' kampanyası kapsamında 5'nci etap fidan dikimi yapıldı.

Üç Bin Fidan Toprakla Buluştu
Alanya'nın Kestel Beldesi'ndeki Guzyaka mevkinde gerçekleştirilen 5'nci etap fidan dikim törenine Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Antalya Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan, Orman İşletme İlçe Müdürü Vedat Dikici, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu, belde belediye başkanları, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan İlçe Kaymakamı Hulusi Doğan, dünyaya, Alanya'nın çevreye duyarlı bir turizm kenti olduğu imajını vermeyi amaçladıklarını söyledi. Kampanyanın 2 yıl önce başlatıldığını ve şu ana kadar 240 hektarlık alanda 211 bin 500 fidanın dikildiğini anlatan Doğan, "Bu kapsamda 10 bini yabancı olmak üzere toplam 60 bin kişiye bağışlarından dolayı sertifika verdik. Alanya'da ağaç dikilmedik hiçbir bölge kalmadı. Alanya'da yanan orman alanlarından fazla ağaç dikildi. Yıl sonuna kadar 400 hektarlık alanda 400 bin fidan dikilecek" dedi.
Konuşmaların ardından Antalya Orman Bölge Müdürü Kaşan, Kaymakam Doğan'a teşekkür plaketi verdi. Daha sonra protokol üyeleri ve öğrenciler, Guzyaka mevkinde 3 bin fidan toprakla buluştu.