Şehitler İlköğretim Okulu'nun öğretmen ve öğrencilerinin Atatürk sergisi beğeni topladı

Erzurum Yakutiye ilçesi Şehitler İlköğretim Okulu resim öğretmeni ve öğrencilerinin hazırladığı Atatürk konulu fotoğraf ve ayraçlar davetliler tarafın

Erzurum Yakutiye ilçesi Şehitler İlköğretim Okulu resim öğretmeni ve öğrencilerinin hazırladığı Atatürk konulu fotoğraf ve ayraçlar davetliler tarafından büyük beğeni topladı.

Şehitler Mahallesi'ndeki Şehitler İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri Atatürk'ün ölümünün 72. yıl dönümü nedeniyle 'Atatürk' konulu fotoğraf ve resim sergisi açtı. Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt'un açılışını yaptığı sergiye okul idarecileri, öğretmenler, ebeveyenler ile öğrenciler katıldı. Sergide, okul resim öğretmenlerinden Nurdan Arslantürk'ün rehberliğinde 140 fotoğraf ile resim, kağıt vitray ve kağıt telkari tekniğiyle hazırlanarak beğeniye sunuldu. Sergide ayrıca Atatürk'ün portresinin ve vecizelerinin de bulunduğu el yapımı kitap ayraçları da yer alırken, katılanlara ayraçlardan hediye edildi.

Sergiyi öğrencileri ve öğretmen arkadaşları ile birlikte hazırladıklarını belirten Nurdan Arslantürk, serginin 9-11 Kasım tarihleri arasında bütün vatandaşlara açık olduğunu vurguladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt ise geçen yıl ilki gerçekleştirilen serginin bu yıl ikincisinin düzenlenmesinin sevindirici olduğunu ifade etti. Erzurum'un kenar semtlerinden olan ancak Atatürk'ü anma ve anlama etkinlikleri kapsamında Şehitler İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerinin gerçekleştirdiği serginin özel bir anlam taşıdığına vurgu yapan Kurt, "Şehrin kenarında olan ancak diğer okullara göre bir adım önde olan Şehitler İlköğretim Okulu, idarecilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini bu etkinliklerinden dolayı tebrik ediyorum." şeklinde konuştu. Kurt, daha sonra Arslantürk'e sergiye katkılarından dolayı plaket verdi.