Saygısızlık

Kasımpaşa karşısında pozisyon bulamadıklarını kabul eden, ancak hakemden de şikayetçi olmaktan geri kalma...


Kasımpaşa karşısında pozisyon bulamadıklarını kabul eden, ancak hakemden de şikayetçi olmaktan geri kalmayan Alman çalıştırıcı,  "Hakemlerin kesinlikle Beşiktaş'a saygısı yok. Bunu tek maç için söylemiyorum. Bütün karşılaşmalarda hep rakip lehine düdük çalıyorlar. Bu çok büyük bir saygısızlık. Hep içime atıyordum. Belki bir gün düzelir diye bekliyordum ama bu ciddi anlamda bizi rahatsız ediyor" dedi.
Beşiktaş'ın hâlâ istenilen seviyede olmadığına vurgu yapan Schuster, "Çözüm konusunda da hiçbir fikrim yok" diyerek ilginç bir yorumda bulundu. Alman hoca ayrıca "Kalite eksikliğimiz var" ifadesini kullandı.
Kasımpaşa karşısında Porto maçındaki harcanan eforun acısını çektiklerini belirten Beşiktaş'ın teknik patronu, "Maçın başında bir gol atarak oyunu rahat bir şekilde götürebilirdik ama bunu başaramadık. Beraberliğin ardından galibiyet için yeterli zaman bulamadık" diye konuştu.

Rakiplere gönderme
Schuster, zirvede yer alan Trabzonspor ile Bursaspor'a defansif futbol konusunda eleştiride bulundu. Beşiktaş Teknik Direktörü, "Rakiplerimiz defans oynamak için buraya geliyorlar. Türk futbolunun durumu böyle. Biz bu şekilde oynamaya devam edeceğiz. Şu an zirvedeki takımlar Trabzonspor ve Bursaspor defans yapıyorlar ve bir hata bekleyerek gol atıyorlar. Ama biz böyle olmak istemiyoruz. Eğer bu değişecekse, onu başka insan değiştirir, ben değil" diye konuştu.

11. zafer haftası
Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster'in, akreditasyon kartı takmama geleneği dün de devam etti. Talimatlara rağmen Temsilciler Kurulu tarafından esneklik gösterildiği belirtilen bu talimata, ligde görev yapan yerli-yabancı tüm hocaların tamamı uymak için gayret gösterirken, Alman çalıştırıcının 11. haftada da takmadığı dikkatlerden kaçmadı. Geçen hafta Milliyet tarafından gündeme getirilen olay sonrasında, yapılan "Talimatlara aykırı hareket" konusunda Futbol Federasyonu'ndan bir yanıt gelmemişti.