Röntgen icat edileli kaç yıl oldu?

Google, röntgen ışığının bulunuşunun 115'inci yılını hazırladığı doodle ile kutluyor.

Google, röntgen ışığının bulunuşunun 115'inci yılını hazırladığı doodle ile kutluyor. 1895 yılında Wilhelm Röntgen, bu ışınları bulduğunda bunun 115 yıl sonra Google'a doodle olacağını bilemezdi... Zaten Wilhelm röntgen ışınlarının ne olduğunu da tam olarak anlayamamıştı.

0.125 ile 125 keV enerji aralığında veya buna karşılık, dalgaboyu 10 ile 0,01 nm aralığında olan elektromanyetik dalgalar veya foton demeti olan röntgen ışınları aslında bir deney yapılırken tesadüfen keşfedildi.

Röntgen ışınlarına X ışını da deniyor. X ışını tabirini (Almanca: X Strahlung, günümüzde Röntgenstrahlung) ilk olarak bu ışınları keşfeden fakat özelliklerini tam bulamayan Wilhelm Conrad Röntgen, “bilinmeyen” anlamında kullanmıştı.

Playboy röntgenin icadını kapak yapsa böyle bir şey olurdu... FOTO GALERİ

Doodle nedir?

"Doodle" olarak nitelendirilen özel tasarımlı logolar, 1999 yılından itibaren Google'nin kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından kullanıldı.

Doodle uygulamaları, tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek, dikkati çekmeyi amaçlıyor. Ayrıca internet kullanıcıları bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne/kişiye/konuya özel daha ayrıntılı bilgiye erişebiliyorlar.

İNSANI HAYRETE DÜŞÜREN X-RAY FOTOĞRAFLAR... FOTO GALERİ...