Neslihan Sultan

SALON: Yoyogi



Milli Takım, 16. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası    2. tur (E) Grubu'ndaki ilk maçında Sırbistan'ı 3-0 yendi. Neslihan'ın 17 sayıyla maçın en skoreri olduğu maça fırtına gibi başlayan Sultanlar, ilk seti 25-19 aldı. Neslihan ve Neriman'ın sayıları ikinci seti 25-16 ile Türkiye'ye getirdi. Dünya üçüncüsü Sırbistan, son sette direnmeye çalışsa da mağlup olmaktan kurtulamadı.


SALON: Yoyogi
HAKEMLER: Philip Vereecke (Fransa) ***, Omelio Castillo (Küba) ***
SIRBİSTAN: Brakocevic **, Molnar **, Kdsmanovic **, Ognjenovic *, Nikolic **, Rasic * (Cebic **, Malagurski *, Antonijevic *, Vesevic **, Veljkovic **)
TÜRKİYE: Eda ***, Naz ***, Neriman ***, Bahar ***, Neslihan ***, Esra *** (Gülden ***, Gizem ?)
SETLER: (19-25, 16-25, 20-25)
SÜRE: 66 dakika (23, 19, 24)

Kızlar çok inançlı - Bir görüş- REŞAT YAZICIOĞULLARI (Milli Takım Eski Antrenörü)
SIRBİSTAN karşısında alınan sonuç gayet güzel. Kızlar çok kararlı. Japonya'nın ve Kore'nin yenilmesi herkesin şansını eşit hale getirdi.
Şimdi Japonya maçı bizim için çok daha önemli hale geldi. Onları da yenersek ilk dörde gireriz diye düşünüyorum. Yenemesek de ilk 6'ya gireriz.
Japonya maçını kazandığımız takdirde kalan 2 maçı da kaybetmeyeceğimize inanıyorum. Kızlar bu işe inanmışlar, istekleri yerinde, hepsiyle gurur duyuyorum.
Benim dönemimde takım birçok ilki yaşamıştı. Şimdi o takım olgunlaştı.
Ben gelecek 3-4 yıl içinde Türkiye'nin çok önemli finaller yapacağını düşünüyorum. Takım olgunlaşma dönemine girdi. Dinamik ve tecrübeli bir ekip olduk.
Dünya sıralamasında 22'ncilikten çok daha yukarılara tırmanacağız. Dünya sıralamasında ilk 4'e kadar çıkabiliriz.