Kula'da Muhtarlar İle İstişare Toplantısı

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Kula Belediyesi meclis toplantı salonunda muhtarlar ile istişare toplantısı düzenledi

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Kula Belediyesi meclis toplantı salonunda muhtarlar ile istişare toplantısı düzenledi. AK Parti Manisa Milletvekili Tanrıverdi, hizmetlere devam edeceklerini ifade etti. İstişare toplantısına, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, AK Parti Kula İlçe Başkanı Halil Erdil, Sandal beldesi Belediye Başkanı Saffet Dinçer ile muhtarlar katıldı.
Toplantıda konuşan Tanrıverdi, "Bildiğiniz gibi 12 Eylül 2010 günü TBMM'nin hazırlamış olduğu 26 maddelik anayasa değişikliği paketi referandumla halk oylamasına sunulmuş ve Türkiye genelinde yüzde 58'lik ve Kula genelinde yüzde 54'lük bir oy oranıyla kabul edilmiştir. Bu paket Türkiye'nin önünü açmak için tarihi bir fırsattı ve bu fırsatı millet olarak çok iyi kullandık" dedi.
Tanrıverdi, konuşmasında, önümüzde daha adil, daha demokratik koşullarda bir yaşam imkanı olacak ve yarınlarımıza daha sağlam adımlarla yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Kula olarak referandum sonucundan büyük bir memnuniyet duyduklarını anlatan Tanrıverdi, şunları söyledi: "Bu başarı ilçemizdeki ve köylerindeki tüm insanların ortak başarısıdır. Kula bilinen tüm yanlış düşünceleri alt üst etmiş ve dayanışma, yardımlaşma ve birliktelik demek olan ama aynı zamanda herkesin kendi hür iradesiyle fikrini yansıttığı ilçemizdeki halkımızın imza atmasıdır. Biz örf ve töremizi iyi biliyoruz. Ayırım yapmadan ama bölgemizin daha çok gelişmesi için, daha ileriye gitmesi için her
zaman dik durarak yolumuza devam ediyoruz. Biz insanımızın gelişmesini istiyoruz, geçmişe takılmadan sağlam bir gelecek kurmak istiyoruz, çocuklarımızın önünü açmak istiyoruz."
Tanrıverdi, konuşmasında muhtarlara değer verdiklerini de dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Muhtarlığın ne olduğunu yakinen biliyorum. Muhtar onurlu insan, şerefli insan, haysiyetli insan. Sıradan bir insan değil. Köyünün önünü açan, yanlışa dur diyen, güzele hız veren insandır. Muhtar çile eri, dert eridir. Dürüstlük abidesi olup 40 yıl muhtarlık yapanlar var. Sıradan bir iş yapmıyoruz. 12 Eylül'den önce yapılan her şeyin üstünü örttük. Bundan sonra önümüze bakacağız. Bize dün ne söylendiyse
orada kaldı. Bugün yeni şeyler söylemek lazım. Buradan çıkan sonuç bize vizyon verecektir. Belki aradığınız her şeyi bir an önce yapamadık. Ama çok hızlı çalıştık."
Referandumda oy veren vermeyen herkese hizmet için bu koltuklarda olduklarını anlatan Tanrıverdi, şöyle konuştu: "Bizim kavga, kaos korku ile işimiz yok. Ne bir muhtarıma ne kırgınlığım ne bir mesafemiz olabilir."
Tanrıverdi, konuşmasında devlet yönettiklerini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: "Bunun valisi var, emniyet müdürü, kaymakamı, milletvekili vardır ama saygıdeğer muhtarımın başına bir şey geldiyse ben de taraf olacak bir noktada isem, muhtarın yanında taraf olurum. Bunu da kimse suistimal etmesin. Muhtarlar her türlü sorununda beni arayabilir."
"İki dostu bulunan adamın alnından, ayağından öperim, üçüncüyü bulan zaten zirvededir" diyen Tanrıverdi, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz de insanız. Siyaset nedeniyle sizlerden beklentiye girmiş olabiliriz. Muhtarlar her şeye yarar. Türkiye'de demokrasinin, insana saygının önünü açtık. Hangi köyün evet hangisinin hayır verdiğinin ayrımını yapmayız. Bizim kardeşlikten başka yolumuz yok."