Kılıçdaroğlu örgütün nabzını tutacak

CHP'de kritik toplantı bugün. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlarıyla bir araya geliyor. Örgütün nabzını tutmaya çalışan Kılıçdaroğlu, il başkanlarına bir anket formu dağıtacak, görüşlerini soracak. CHP kulislerinde kurultay ihtimali güçleniyor. Bu arada Önder Sav da koltuğunu yeni genel sekreter Süheyl Batum'a törenle devre...

CHP'de kritik toplantı bugün. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlarıyla bir araya geliyor. Örgütün nabzını tutmaya çalışan Kılıçdaroğlu, il başkanlarına bir anket formu dağıtacak, görüşlerini soracak. CHP kulislerinde kurultay ihtimali güçleniyor. Bu arada Önder Sav da koltuğunu yeni genel sekreter Süheyl Batum'a törenle devredecek. Kemal Kılıçdaroğlu öncelikle kurultaysız çözüm arıyor. Arıyor ama, parti içinde kiminle konuşsa "Partide sizinle ilgili bir sorun yok. Ama seçimden önce kurultaya gidip, yetkili organları seçerseniz rahat edersiniz" cümlesini duyuyor.

Milletvekilleri ve parti meclisi üyeleriyle buluştu. Yeni haftaya da, 80'e yakın CHP ve DSP'li eski milletvekilinin desteğini alarak başladı.

Yine iktidar hedefini gösterdi, parti içinde birlik bütünlük mesajı verdi. Sırada il başkanları var.

CHP lideri, grup toplantısından sonra, il başkanlarının nabzını tutacak. Bunu yaparken de sadece dinlemekle kalmayacak, onlara bir anket formu da dağıtacak.

Anketin içeriği

Anket formunu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sencer Ayata hazırladı. İl başkanları anket formlarına isimlerini yazmayacaklar. Ama formdaki, "Tüzük değişmeli mi, ne zaman değişmeli? Kurultay gerekli mi? Parti meclisi yenilenmeli mi? Genel başkan seçimi yapılmalı mı?" gibi sorulara yanıt verecekler.

Kılıçdaroğlu da, hem il başkanlarından aldığı yanıtlarla hem de daha önceki izlenimleriyle bir değerlendirme yapacak ve kurultayı toplayıp toplamayacağına karar verecek. Kulislerdeki hava, Kılıçdaroğlu'nun, kurultay seçeneğine geçen haftadan daha yakın olduğu yönünde.

Deniz Baykal'a yakın isimler de, seçime daha sağlıklı bir milletvekili listesiyle gidilebilmesi için Kılıçdaroğlu'nun parti meclisini yenilemesi gerektiğini düşünüyorlar.

Kurultaya gidilip gidilmeyeceği CHP'nin yeni genel sekreteri ve sözcüsü Süheyl Batum'a da soruldu. MYK toplantısından sonra konuşan Batum, Kılıçdaroğlu'ndan daha net konuştu ve seçim sonrasını işaret etti.

Ve Önder Sav ekibi...

Kılıçdaroğlu'nun yeni tüzük hamlesiyle yönetim dışında bıraktığı Sav, ilk gün verdiği mücadele mesajlarının aksine çok sakin davranıyor. Örgütten imza toplama yoluna gitmedi. Gelişmeleri beklemeyi tercih etti. Sav, koltuğunu yeni genel sekretere törenle devretmeye hazırlanıyor.

Genel merkez, il başkanlarını ağırlamaya hazırlanırken, Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de, örgüte bir genelge göndererek ikinci bir emre kadar tüm atama ve görevden almaların durdurulmasını istedi.