Kayseri'de ilçe devlet hastaneleri güçlendirilecek

Kayseri'de ilçelerin sağlıkta geri kalmışlığı hazırlanan yeni yatırımlarla son bulacak. Kayseri'yi 3 bölgeye ayıran Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, 6 ilç

Kayseri'de ilçelerin sağlıkta geri kalmışlığı hazırlanan yeni yatırımlarla son bulacak. Kayseri'yi 3 bölgeye ayıran Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, 6 ilçedeki hastaneleri yeniden yapılandırmak için harekete geçti. 2 ilçeye yeni hastanelerin kurulmasının planladığı yatırımlar arasında Pınarbaşı ve Develi güçlendirilmiş bölge olacak. İlçelerden kent merkezine gelen hasta yoğunluğunun da önüne geçilmiş olacak.

Kayseri İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, 2013 yılına kadar Kayseri için yatırım planı hazırladıklarını ve bunu Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile paylaştıklarını söyledi. Yatırım planında Kayseri'nin 3 bölgeye ayrıldığını kaydeden Çetinkara, 6 ilçenin hastanelerinin yeniden yapılandırılacağını, 2 ilçeye de yeniden hastane yapılacağını söyledi. Bazı hastanelerin yanına ek blok yapılacağını kaydeden Çetinkara, "Felahiye ve Pınarbaşı'na yeni hastaneler yapılması planlandı. Diğer hastaneler ise kapsamlı bir şekilde güçlendirilecek. Pınarbaşı ve Develi güçlendirilmiş bölge olacak. Bu ilçelere yakın diğer ilçelerden hastalar sevk edilecek. Kent merkezindeki yoğunlukta azalmış olacak." dedi.

Yahyalı ve Bünyan'a ek bina yapılacağını, Diş Hastanesi'nin 60 üniteden 100 üniteye çıkarılacağını belirten Çetinkara, Diş Hastanesi'ne iki blok yapılacağını ifade etti. Planlamada çevre illerinde kapsama alındığını kaydeden Çetinkara, bu yatırımların hayata geçmesiyle ilçelerinde kendi bölgelerinde güçlü olacağını sözlerine ekledi.