Gümüşhane'de Sağlık Çalışanları Takdir Ve Teşekkür Belgelerini Aldı

Türkiye genelinde geçtiğimiz Haziran-Temmuz aylarında saha uygulaması yapılan "Türkiye Beslenme ve Saha Araştırması (TBSA)" çalışması kapsamında Gümüşhane'de görev yapan ekibe takdir ve teşekkür belgesi verildi

Gümüşhane'de Sağlık Çalışanları Takdir Ve Teşekkür Belgelerini Aldı
Türkiye genelinde geçtiğimiz Haziran-Temmuz aylarında saha uygulaması yapılan "Türkiye Beslenme ve Saha Araştırması (TBSA)" çalışması kapsamında Gümüşhane'de görev yapan ekibe takdir ve teşekkür belgesi verildi.
Sağlık Bakanlığı tarafından besin, beslenme ve sağlık politikalarının oluşturulması için gerekli olan verilerin temini amacıyla planlanan uygulama kapsamında yapılan çalışmada görev alan personele Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Seracettin Çom tarafından "Teşekkür" ve Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu tarafından da "Takdir Belgesi" verilen personele belgeleri Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk tarafından verildi.
Düzenlenen törende yaptığı konuşmada çalışmanın saha uygulamasın büyük zorluklar içerisinde gerçekleştirildiğini belirten Dr. Metin Öztürk, gayret ve özverili çalışan personele teşekkür etti. 1974 yılından bu yana Türkiye'de yapılan en geniş kapsamlı beslenme ve sağlık araştırması olan ve 81 ilde saha uygulaması tamamlanan araştırma ile ülke genelinde 19 bin 56 haneye gidilerek 11 bin 703 hanenin çalışmaya katılmayı kabul ettiğini belirten Öztürk, "14 bin 532 kişiye soru kağıdı, antropometrik ölçüm ve fizik muayene uygulanmış, 10 bin 22 kişiden de analizler için numune alınmıştır. İlimizde 60 haneye gidilmiş 30 hane ile çalışılmış, 34 kişiye soru kağıdı, antropometrik ölçüm ve fiziki muayene uygulanmış, 30 kişiden analizler için numune alınmıştır. Çalışmada toplanan tüm verilerin sonuçlarının 2011 Ocak ayında açıklanması beklenmektedir" dedi.
Öztürk, çalışma kapsamında Kelkit ilçesi Bahçelievler mahallesinden 36 kentsel, Şiran ilçesi Fatih mahallesinden 24 kırsal olmak üzere toplam 60 hanenin belirlendiğini, hanelerdeki anne, baba ve çocukların sağlık ve beslenme durumu ile fiziksel aktivite düzeyini belirlemeye yönelik bazı soruların sorulduğunu sözlerine ekledi.