Gümüşhane'de 'Organ Bağışı' Standı Açıldı, Bir Günde 9 Kişi Organ Bağışladı

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı haftası nedeniyle, kent merkezine kurulan Salı Pazarı'na stant açtı.

Gümüşhane'de 'Organ Bağışı' Standı Açıldı, Bir Günde 9 Kişi Organ Bağışladı
Zafer Meydanı'nda açılan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stantta gün boyunca toplam 9 kişi organ bağışında bulundu. Standın açılışında Vali Enver Salihoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve Gümüşhane Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Opr. Dr. H. Volkan Kara, Eğitim Şube Müdürü Murat Ergin, Yataklı Tedavi Şube Müdürü Yunus Yalçın ile sağlık müdürlüğü çalışanları hazır bulundu.
Yetkililerin organ bağışı konusunda vatandaşları bilgilendirerek, merak edilen soruları cevaplandırdığı stantta açıklamalarda bulunan Vali Enver Salihoğlu yapılan çalışmaya katkı sağlayan herkese teşekkür ederek organ bağışı konusunda vatandaşları bilinçli olmaya davet etti. Vali Salihoğlu ayrıca açılan stantta 9 vatandaşın organını bağışlamasının azımsanmayacak kadar önemli bir davranış olduğunun altını çizerek duyarlılık gösteren vatandaşlara teşekkür etti.
Stantta vatandaşlara bilgilendirme yaparak broşür dağıttıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk ise Salı günleri Gümüşhane'de semt pazarı kurulduğunu hatırlatarak "Köylerden ve ilçelerden gelen vatandaşlarla birlikte Salı günleri kent merkezinde yoğunluk oluyor. Bizde fırsattan istifade ederek organ bağışı ile ilgili stant açtık" dedi.