Google'dan Facebook'a yumruk!

Facebook'la Google'ın arası gittikçe açılmaya devam ediyor. Daha önceden Facebook, Gmail'de bağlantılı o...


Facebook'la Google'ın arası gittikçe açılmaya devam ediyor. Daha önceden Facebook, Gmail'de bağlantılı olduğunuz kişileri araştırıp, kendi sitesinde potansiyel tanıdığınız kişileri gösteriyordu. Ancak bu durum bundan böyle aynı şekilde işlemeyecek.

Google, Facebook'a karşı bilgilerin bu kadar açık olmasından rahatsız olduğunu ve sosyal paylaşım sitesinin artık Gmail kullanıcılarının bağlantılarına ulaşamayacağını belirtti.

Ancak bu isteyenlerin Gmail bağlantılarını Facebook'a yükleyemecekleri anlamına da gelmiyor. Kullanıcılar halen bağlantıların olduğu dosyayı Facebook'un okuyabileceği bir formata dönüştürebilir.

Google'ın bu hareketi Facebook cephesinden hiç de sevinçle karşılanmayacak gibi görünüyor. Zira yapılan araştırmalar, bu işbirliğinin, Facebook'un büyümesinde önemli bir role sahip olduğunu söylüyor. Başka bir deyişle bu karar, internetteki dengeleri değiştirebilecek kadar ciddi bir karar.

Bu arada, Google'ın bu "yarı sansürünün" altında, Facebook'a ciddi bir rakip geliştirme çabası olduğunu düşünenlerin sayısı hiç de az değil...

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.