Erdoğan'dan MHP'ye sert yanıt

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın hedefinde "O dili koparacağız" diyen MHP'li Mehmet Şandır vardı.

Erdoğan'dan MHP'ye sert yanıt
Erdoğan konuşmasında MHP'li Şandır'ın söylediği "O dili koparacağız" sözlerine "Siz siyasi parti misiniz, kasap mısınız" şeklinde cevap verdi.

İşte Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

MİLLİYETÇİLİK KAFATASÇILIK YAPMAK DEĞİLDİR

Elazığ’da meydana gelen depremde 42 vatandaşımı kaybettik, yarılılar oldu. İlgili ekiplerimiz harekete geçti ve depremden 5 saat sonra çalışmalar tamamlandı. İhtiyaçlar tespit edildi, gerekli talimatları verdik. Barındırma sorunlarını çözmek içi TOKİ’ye gerekli talimatları verdik. TOKİ çalışmalarına başladı ve 8 ay gibi kısa sürede büyük çoğunluğunu bitirdi ve depremzedeler evlerine kavuştu. Daha sonra Elazığ’da 36 eserin açılışını yaptık.

Ülkem ve milletim adına hizmetleri geçenlere teşekkür ediyorum Geçen hafta Kosava’ya ziyarette bulunduk. Kosava’da seçimler yapıldı hükümet kurulamadı. İlk gün Priştine’de ikili görüşmelerimiz oldu. Milliyetçilik kafatasçılık yapmak değildir. Milliyetçilik belli idealler ve gelecek vizyonu çizerek tek yürek altında toplanmaktır. Kendi vatanına mazlumlara kucak açmaktır. Milliyetçilik ırkçılık yapmak değildir. Aynı bayrak ve idealler için şehit düşmüş ayrı etnik kökene sahip olmuş kişilere ayrım yapmak bu millete yapılacak en büyük haksızlıktır. Biz aynı zamanda millete hizmet etttik millete efendilik yapmadık. Birileri milliyetçilik kavramını istismar etmek durumunda kalırken biz bunlara teslim olmadık. Milliyetçilik ortak kültürlere sahip olmaktır. Biz 8 yıl boyunca bunu yaptık. Şu 8 yılda 73 milyon için yaptıklarımı kenarda tutuyorum. Diğer dünya ülkelerinde yaşayan mazlumlara yaptıklarımızı görmezden gelemezsiniz.

FARKLI HEDEFLERİN PEŞİNDE KOŞMUYORUZ

Bosna’da Pakistan’da Şili’ye yardım elini uzattı. Filistin ve Gazze için bu millet malını canını verdi. Dünyanın neresinde yardıma ihtiyacı olan varsa Türk milleti her zaman elini uzatmıştır. Kosava’da gördüğüm manzara beni duygulandırdı. Bütün bir şehir bizi muhabbetle selamladı. Oradaki heyecanı gördük. Kosovalı bir vatandaş bu zamana kadar böyle bir heyecan görmediğini söyledi. Orada restorasyon çalışmalarımıza hız veriyoruz. Oradaki o muhabbet görülmeye değerdi. İlla aynı dili konuşmak gerekmiyor. Orada 200’e yakın restorasyona ihtiyaç duyulan camiler var ama biz elimizden geldiği kadarını yapacağız. Kosava’da Türk iş adamlarının yatırımları giderek devam ediyor. Milliyetçilik öyle kuru kuru olmuyor.

Her zaman ifade ediyorum bizim bu gölgede barıştan yana hiçbir niyetimiz yok, farklı hedeflerin peşinde koşmuyoruz. Kosava’da yaşanan saygı ve sevgi Türkiye’nin değerini göstermektedir. Türkiye bugün içine kapalı bir ülke değil. Milliyetçi olduğunu iddia eden partiler TİKA’dan ne kadar istifa ettiler. Ülkelerde yaptığımız restorasyon çalışmalarını TİKA ile birlikte yaptık. Şu anda dünyanın birçok üniversitesinde Türkoloji derslikleri kurduk.

SİYASİ PARTİ MİSİNİZ YOKSA KASAP MI?


Milliyetçilik yapanların hayalleri buralara ulaşamazken biz yaptığımız eserlerle konuştuk. Türkçe’yi biz dünyada yaygınlaştırıyoruz. TİKA uzak yakın demeden tam 7 bin proje yürütüyor. Azınlık durumundaki soydaşlarımıza biz sahip çıkıyoruz. Türkçe'yi biz yaygınlaştırıyoruz. Mağdurlara, mazlumlara el atıyoruz. Dikkatinizi çekiyorum bu ülkenin Başbakan'ı ve kabinesi yabancı ülkelerde bir Türk Bayrağı denizi ile büyük bir coşku ile karşılanıyor, bu ülkenin Başbakan'ı ve heyeti gözlerinden umut fışkıran çocukların gönüllerinde en iyi yerlere yerleştiriilyor ama bu ülke içinde bir parti başkanı tarafından aynı Başbakan dili koparılmakla tehdit ediliyor. Bir başkası çıkıyor onu koltuğundan indireceğim diyor. Siz nesiniz ya? Siz siyasi parti misiniz yoksa kasap mısınız? Bu makamlara millet getiri millet götürür. Burası Mavi Marmara’nın saldırıya uğradığı yer değildir. Bu nasıl bir üslup ve öfke. MHP’ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum bana kullanılan bu hitap doğrumudur. Seviye farkını görüyorsunuz değil mi. MHP yönetimi giderek hırçınlaşıyor ve millet bunu gözlemliyor. MHP baraj korkusuna kapılmış durumda. Bu çirkin polemiklerin içerisine çekeceklerini zannetmesinler. MHP yönetimi her geçen gün milletin gündeminden kopuyor. Bu tam anlamıyla milleten kopma durumudur. Türk siyasetine yakışmayan bu üslubu kınıyorum.

DÜNYA ALEM GÖRDÜ


12 Eylül’de bunlar içlerine kapandı. Biz ise milletin içindeyiz. Türkiye’nin dört bir tarafında mekik dokuyoruz hizmet üstüne hizmet üretiyoruz. Beyefendiler ise hakaret üzerine hakaret üretiyor. Ben bu olayları milletime havale ediyorum. Bu üsluplara MHP ve CHP’li kardeşlerim gereken cevabı verecek. Onlar hangi dille konuşursa konuşsun biz Mevlana, Yunus Erme’nin diliyle konuşacağız. Biz muhalefetin çapsızlığına takılıp kalsaydık bu hizmetleri yerine getiremezdik. Biz bu milletle yolumuza devam edeceğiz.

Yıllardır korku imparatorluğu edebiyatı yaptılar ve en sonunda imparatorluğun kendi içlerinde olduğunu itiraf ettiler. Yıllarca gizli gündem takiye dediler asıl güvensizliğin kendi içinde olduğunu gösterdiler. Dünya aleme kendilerini gösterdiler. Küresel krizi başarıyla geride bırakan bir ülke olarak G-20 zirvesinde dikkat çekeceğiz. 8 yıl boyunca önemli çalışmalarımız oldu. Gençlerimiz sorunlarıyla daha yakından ilgeneceğiz. Buradan tüm milletimin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Birliğimizin ve beraberliğimizin artmasını temenni ediyorum. Lütfen trafik kurallarına uyalım. Acele giden ecele gider. Alkollü kimse yola çıkmasın. Sizleri bekleyen insanların olduğunu unutmayın.