Erdoğan'dan Profesyonellik Yorumu

Zonguldak 1.Amatör Kümede liderliğini sürdüren Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Spor Kulüp Başkanı Dr. Recep Erdoğan, Ereğli'de profesyonelliğin hayal olmadığını söyledi.

Erdoğan'dan Profesyonellik Yorumu
Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Spor Kulüp Başkanı Dr. Recep Erdoğan, Ereğli olarak bir çok ilin önünde olduklarını futbolda ciddi eksikliklerinin bulunduğunu söyledi.
Ereğli'deki futbolu bir bütün olarak değerlendirmek gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Ereğli'de profesyonel ligde top oynayacak takım mümkün. Sadece yapmamız gereken var olan potansiyeli iyi değerlendirebilmek" dedi.
Zaman zaman 17 amatör kulüp başkanının bir araya geldiğini ve bu toplantılarda görüş alışverişlerinin sürekli olarak yapıldığını belirten Erdoğan, "Tepede bir profesyonel takım olması hayal değil. Alttaki takımlar da bu takıma sporcu yetiştirir. Ortak bir düşünce içinde hareket edilirse bu hedefe ulaşmak imkansız değil" dedi.
Zonguldak'ın bağrından çıkan Karabük'ün Süper Lig'de mücadele ettiğine dikkat çeken Erdoğan, "Karabük oluyor da Ereğli neden olmasın. Ereğli, Karabük'ten daha mı geri? Pek çok ilin önündeyiz. Ama futbolda ciddi eksiğimiz var" dedi.
Futbolda başarının sadece yönetimde olmakla değil, olanları desteklemekle olduğunu ifade eden Erdoğan, "Birliktelikler için yönetimde olmak şart değil. Biz Devlet Hastanesi'nin temelini 2001'de attık. 2006'ya kadar başkan olmadım. Başarı o zamanda herkesindi, şimdi de herkesin" dedi.
Amatör futbolda yenmek yada yenilmenin önemli olmadığını, önemli olanın sporcu yetiştirmek olduğunu söyleyen Erdoğan, "Şampiyon olacağız diye başka takımdan oyuncu almaya da gerek yok. Bizim için önemli olan spor yapmak ve sporcu yetiştirmektir. Yaz futbol okullarına da önem vermeye devam edeceğiz. Özellikle bu sene çok yararlı bir yaz okulu yaptık. Başarılı olanlara da lisans çıkarttık. Hatta bizim yaz okuluna katılan kursiyerlere başka kulüpler de lisans çıkaranlar da oldu" diye konuştu.