Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, belediye sınırları dahilindeki tüm kanalizasyonları belediyelerin yapmakla yükümlü olduğunu söyledi

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, belediye sınırları dahilindeki tüm kanalizasyonları belediyelerin yapmakla yükümlü olduğunu söyledi. Başkan Bayram, kanalizasyon maliyetlerinin geçmişten bu güne belediyeler tarafından karşılandığına vurgu yaparak, bunun aynı zamanda yasal bir düzenleme olduğuna dikkat çekti.
Başkan İsmail Bayram, AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay'ın Büyük Melen Projesi kapsamında Düzce merkez ve ilçe belediyelerinin kanalizasyon maliyetine karışmayacağı yönündeki açıklamasının bilgi eksikliğinden kaynaklandığını söyledi.
Başkan Bayram, Milletvekili Erbay'ın yaptığı açıklamada kanalizasyon sistemi dışında kalan arıtma sisteminin kanalizasyon sistemine taşınma işlemi hakkında olabileceğini belirterek, "Bunun dışında bir de atık su tesislerinden temiz su olarak çıkmış suyun baraj dışına iletilmesi ile ilgili iletim hatları var. Burada bahsedilmek istenen konu iletim hatlarıdır. Belediye sınırları dahilindeki tüm kanalizasyonları belediyeler yapmakla yükümlüdür. Bu da ciddi bir maliyettir ve devam etmektedir. Diğer belediyeler de biz de bu konudaki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu konuda herhangi bir değişiklik kesinlikle yok. Atık su tesisine geçişleri sağlayacak yeni hatlar yapılacak. Bunlar iletim hatlarıdır. Daha önce yapılan protokol gereği İSKİ, Çevre ve Orman Bakanlığı, Düzce'deki belediyeler ve Düzce İl Özel İdaresi tarafından üçe bölünmüş şekilde bu maliyet karşılanacaktı. Göreve geldikten sonra bu üçte birlik maliyetin belediyeler ve İl Özel İdare tarafından karşılanamayacağını Çevre ve Orman Bakanımıza karşı savunduk ve bu konuda ısrarcı olduk. Sayın Bakanımız da bakanlığın bu maliyeti karşılayabileceğini ifade etti. Konu budur. Konu ile ilgili de herhangi bir gelişme yok. Biz bakanlığın bu maliyeti üstleneceğine inanıyoruz. Ancak herhangi bir şekilde resmi bir protokol imzalanmadı. Bu üçte birlik maliyet ciddi bir maliyet. Belediyeler ve İl Özel İdare bu maliyeti karşılayabilecek durumda değil. Yapılan açıklamada kanalizasyon olarak yanlış ifade edilmiş" dedi.