Diyabet Anlatılacak

Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirecek

Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. Erzurum AVM'de kurulacak diyabet standında ücretsiz şeker ölçümü yapılacak, düzenlenecek panelle diyabet hakkında vatandaşlara bilgi verilecek.
Sağlık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kasım ayı boyunca diyabet ile ilgili farkındalık ve erken tanı faaliyeti yürütüleceği bildirildi. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü öncesi 11 - 12 Kasım'da Erzurum AVM'de yapılacak stant açılışına Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhet Vançelik, Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği Başkanı Prof. Dr. Behzat Özkan, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumlar Biriminden Sorumlu Uzm. Dr. Elif Altundaş katılacak. İki gün boyunca açık olacak standta isteyenlere şeker ölçümü yapılacak, korunma ve tedaviye ilişkin çeşitli broşür dağıtılacağı kaydedildi.
Etkinlik kapsamında 23 Kasım'da Aile Hekimlerine Yönelik Diyabetin Erken Tanısı ve Takibi konulu bir panel düzenlenecek, ilk ve ortaöğretim kurumlarının yöneticilerine yönelik diyabetin önleme, erken tanıma ve farkındalık eğitimi yapılacak.