Depremde Hasar Gören Okulda Eğitim

Kütahya'nın Parmakören Mahallesi'nde, 17 Ağustos depreminde duvarları çatlayan okulda yeniden eğitim ve öğretim başladı.

Öğrenci velileri, 17 Ağustos 1999 depreminde binada çatlaklar oluştuğunu, o tarihten bu yana okulun kullanılmadığını ancak bu yıl sınıf yetersizliği sebebiyle yeniden eğitim-öğretimin başladığını ifade etti. İç ve dış duvarları çatlayan binada sabah 11, öğle de 13 olmak üzere toplam 24 ana sınıfı öğrencisinin eğitim-öğretim gördüğü belirtildi.
Veliler, okulun tamiri için yetkililere müracaat edildiğini ancak hiçbir gelişme olmadığını belirterek, "Birinci sınıftan 5'e kadar olan öğrenciler sağlam olan yan binada eğitim-öğretim görüyor. Ana sınıfına giden 24 öğrenci ise 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde zarar gören yapıda okuyor. Bu bina depremden sonra uzun yıllar kapalı kaldı. Ancak bu yıl sınıf yetersizliği sebebiyle duvarları çatlayan okul yeniden eğitim-öğretime açıldı. Biz veliler olarak çocuklarımızın sağlam bir binada eğitim görmesini
istiyoruz. Bunanın tadilatı için gerekli müracaatlar yapıldı fakat hiçbir gelişme olmadı. Çocuklarımızı endişeyle okula gönderiyoruz" diye konuştu.