Çok Dilli 'Hasankeyf'e Hoşgeldiniz' Tabelası Söküldü

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yapılan dayanışma kampı etkinlikleri çerçevesinde kentin girişine monte edilen 4 dilde 'Hasankeyf'e hoş geldiniz' tabelası esrarengiz bir şekilde yerinden söküldü.

Türkçe Kürtçe, İngilizce ve Arapça yazılarının bulunduğu 'Hasankeyf'e hoş geldiniz' tabelasının henüz üzerinden bir ay geçmeden bilinmeyen kişilerce yerinden sökülmesine Hasankeyf Girişimi tepki gösterdi.
Karayolları ve belediye kurallarına uygun bir şekilde Hasankeyf''te köprü başına törenle monte edilen tabelanın kim veya kimler tarafından söküldüğü ise belirlenemedi.
Değişik kültürlerin başkenti olan Hasankeyf'e dünyanın dört bir yanından her yıl yaklaşık 200 bin turistin geldiğini ve bu yüzden çok dilli tabelayı Hasankeyf girişine monte etkilerini belirten Hasankeyf Girişim Sekretaryası, "Ancak farklılıklara ve çok kültürlülüğe tahammülü olmayanlar tabelayı esrarengiz bir şekilde yok ettiler. Bir ay süresi henüz dolmadan tabelanın yerinden sökülmesini büyük bir utanç olarak görüyoruz ve tabelayı sökenleri kınıyoruz" açıklamasını yaptı.
Açıklamada, bu kez İspanyolca ve Fransızca dillerini de ekleyerek 6 dilde 'Hasankeyf'e hoş geldiniz' tabelasının kitlesel bir katımla uygun bir zamanda aynı yere monte edileceği bildirildi.