Büyükşehir'den Ulus Yeni Hal'e Gözaltı

Ankara Büyükşehir Belediyesi bayram öncesinde Ulus Yeni Hal'i temizlik, hijyen yönünden denetlerken, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı da işyerlerinde çalışanların sağlık karnelerini gözden geçirerek, esnafa uyarılarda bulundu

Ankara Büyükşehir Belediyesi bayram öncesinde Ulus Yeni Hal'i temizlik, hijyen yönünden denetlerken, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı da işyerlerinde çalışanların sağlık karnelerini gözden geçirerek, esnafa uyarılarda bulundu.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan'ın da katıldığı denetimlerde her bayram öncesi vatandaşların büyük rağbet gösterdiği Ulus Yeni Hal temizlik ve hijyen yönünden denetlenerek, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı ile sağlık karnelerine bakıldı. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Küşat Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan denetimde Ulus Hali'nde bulunan balık tezgahları, et ve sakatat satış yerleri ile meyve ve sebze reyonları denetlendi. Bayram tatilinin uzun olduğunu belirten Büyükşehir
Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, "Kurban Bayramı boyunca toptancı hal kapalı olacağından sebze ve meyve hallerinde fiyatla oynanmasını önlemek için Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Küşat Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak yaklaşık 50 kişilik ekiple bu operasyonu gerçekleştirdik" diye konuştu.
Bayram süresince büyükşehir zabıta ekiplerinin görevlerini sürdüreceğini belirten Ercan, ekiplerin 24 saat boyunca aralıksız olarak denetimlerine devam edeceklerini ifade etti. Vatandaşlara da uyarılarda bulunan Ercan, "Bütün Ankaralıları uyarıyoruz. Satın aldıkları tüm malların faturalarını almak ve istenildiğinde ibraz etmek zorundalar. Faturası ibraz edilmeyen malların satışlarına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz" dedi.
Ercan, görülen eksikliklerle ilgili esnafların uyarıldığını, aksine davranan işyerleri için tutanak tutulup Belediye Encümeni'ne sevk edildiğini söyledi.
Yapılan denetimde ayrıca esnafa dükkan önünde gereksiz işgaliye yapılmaması, iş önlüğü ve eldiven kullanılması, genel temizliğe uyulması konusunda uyarılarda bulunuldu.