Bilinçli kullanıcı Google Chrome diyor

Web tarayıcısını en bilinçli kullanan kesim Google Chrome'cular imiş.

Bilinçli kullanıcı Google Chrome diyor
Bunu dememizin sebebi Pingdom'ın StatCounter'dan derlediği veriler üzerinden hazırladığı tabloya göre tarayıcısının en son sürümünü kullanan kesimin en yüksek olduğu oranın açık ara Goggle Chrome kullanıcılarınına ait olması.

Google Chrome kullanıcılarının %90.6'sında kurulu olan sürüm Google'ın kararlı ayağından gelen en son sürüm. Tabii bu oranın bu denli yüksek olmasının sebeplerinden birinin de Google'ın düzenli güncelleme bildirimleri olduğunu atlamayalım. Fakat tabii bu sebep önemli bir sebep olsa da yine de tek geçer kriter değil. Çünkü aynı Google gibi Opera da majör/minör tüm güncellemeleri kullanıcıları ile paylaşmasına karşın Opera'da bu oran %77.2 ile sınırlı kalmış. İkisinin arasında ise %80.5 ile Firefox yer alıyor. Listenin 4. sırasındaki isim %71.1 ile Safari iken, IE ise %60.2 gibi düşük bir oranla açık ara sonuncu sırada. Bu arada tarayıcıdan bağımsız, genel bazda bakıldığı vakitse kullanıcıların %70.9'luk bir kesiminin güncel sürüm takipçisi olduğu ortaya çıkıyor.

Bizim bu listeden anladığımız şey şu ki, Opera ne yaparsa yapsın, ne kadar güncellerse güncellesin ve yeni özelliklerle donatırsa donatsın kendisini asla genel kullanım sıralamasında hakettiği yere gelemeyecek. Google Chrome ise önünde sonunda Firefox'u geçerek IE'nin tahtını zorlamaya başlayacak. Tabii arkasında MS'in desteği olduğu sürece, IE'nin geçilmesi çok ama çok zor gibi.