Aydınlı Genç Girişimciler Ankara'da

Dünyada 5-12 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Global Girişimcilik Haftası kapsamında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 6-7 Kasım 2010 tarihleri arasında düzenlenen Girişimcilik Kongresi'nde Aydın'ı, TOBB Aydın İli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ömer Özkaya, Başkan Yardımcıları Ferda Erkut Çağlar ve Semih Sabuncu temsil etti

Dünyada 5-12 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Global Girişimcilik Haftası kapsamında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 6-7 Kasım 2010 tarihleri arasında düzenlenen Girişimcilik Kongresi'nde Aydın'ı, TOBB Aydın İli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ömer Özkaya, Başkan Yardımcıları Ferda Erkut Çağlar ve Semih Sabuncu temsil etti.
Girişimcilik Kongresinde, TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul Üyeleri, TOBB Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Başkan ve Başkan Yardımcıları temsil etti. 80 ilden gelen 600 kişiden oluşan katılımcılar ile gerçekleşen Girişimcilik Kongresi'nin açılış konuşmalarını Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı yaptı.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu kongrenin açılış konuşmasında, dünyayı ve ülkeyi değiştirecek kişilerin girişimciler olduğunu belirterek; "Girişimcilik çok önemli. Girişimcilik moda değil zarurettir. Ülkemizin zenginliğinin girişimci sayısı ile bağlantılı durumda" dedi.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu gibi girişimcilerin önemine değinerek; "Gerekli desteği vereceğiz. Türkiye'nin her geçen gün büyüyen ekonomisi ve değişen vizyonuyla, yeni girişimler için önemli fırsatlar sunuyor" diye konuştu.
TOBB Aydın İli Genç Girişimceler Kurulu Başkanı Ömer Özkaya da Girişimcilik Kongresinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Türkiye dünyanın en genç nüfusuna sahip, nüfusla girişimci sayısını oranladığımızda ve ülkemizin sahip olduğu yer altı ve yer üstü zenginliklerimize baktığımızda çok büyük bir yol almamız gerektiğini düşünüyorum. Ülkemizde sermaye sıkıntısı olmayanlar girişimci olabilirler kanısı var. Bu düşünce çok yanlış, girişimcilik sermayeye bağımlı değil. Özellikle Amerika ve Avrupa
ülkelerinde bir fikri projeye dönüştürdükten sonra projeyi dünya pazarlarında satarak katma değer oluşturuyorlar. Bizim de projelerimizle dünya pazarlarına açılmamız gerekiyor. İşsizliğe çare girişimci sayısını artırmaktır. Girişimci sayısını artırmakta Aydın ekonomisi ve ülke ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayacaktır."