Alman Papazdan Alanya Belediyesi'ne Ziyaret

Almanya'da görev yapan Alman Papaz Martin Brunnemann, emekli olduktan sonra Alanya'ya yerleşerek dini gönül elçisi olmak istediğini söyledi.

Alman Papazdan Alanya Belediyesi'ne Ziyaret
Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu makamında ziyaret eden Alman Papaz Martin Brunnemann, Alanya'ya ilk kez 1991 yılında turist olarak geldiğini ve hayran olduğunu söyledi. Almanya'da görev yaptığını ve emeklisine 9 ay kaldığını anlatan Brunnemann, "Emekli olduktan sonra Alanya'ya yerleşmek ve burada dini gönül elçisi olarak görev yapmak istiyorum. Bu konuda Alanya Müftüsü ile de bir araya geldik. Müftüden İslamiyet hakkında da bilgiler alacağım" dedi.
Başkan Sipahioğlu ise ilçede farklı kültürlerin ve dinlerin 1960'lı yıllardan beri bir arada yaşadığını belirterek, "Alanyalılar bir arada yaşama kültürüne önem veriyor. Alanya'da yaşayan yabancılar bizim hemşerilerimizdir. Biz onlara yabancı değil 'Yeni Alanyalılar' diyoruz. Onlar mutlu olduğu zaman kentinde mutlu olduğuna inanıyoruz. Belediye olarak Yeni Alanyalıların her türlü sorun ve sıkıntıları ile yakından ilgileniyoruz" diye konuştu.