Alanya'da ağaç dikecek yer kalmadı

Yıl sonuna kadar yapılacak 400 hektar ağaç dikiminden sonra Alanya'da ağaç dikecek yer kalmıyor. Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, başlattıkları "Alanya

Yıl sonuna kadar yapılacak 400 hektar ağaç dikiminden sonra Alanya'da ağaç dikecek yer kalmıyor. Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, başlattıkları "Alanya dünya ormanında seninde bir fidanın olsun" kampanyası çerçevesindeki 400 hektarda yapılacak ağaç dikimi için düzenlenecek törende, ilçe sınırları içinde artık ağaç dikilecek yer kalmayacağını söyledi.

Tören, öğrencilerin hazırladığı orman ve ağaç konulu şiirlerin okunmasıyla başladı. Halk oyunlarının oynanmasından sonra ağaç dikimine geçildi. Törende konuşan İlçe Kaymakamı Doğan, Alanya'nın çevreye duyarlı bir turizm kenti olduğu imajını tüm dünyaya yaymayı amaçladıklarını söyledi. 2 yıl önce başlatılan kampanyada şu ana kadar 240 hektarlık alanda 211 bin 500 fidanın dikildiğini kaydeden Doğan, bu kapsamda 10 bini yabancı olmak üzere toplam 60 bin kişiye bağışlarından dolayı sertifika verdiklerini söyledi. Alanya'da ağaç dikilmedik hiçbir bölge kalmadığını ifade eden Doğan, Alanya'da yanan orman alanlarından fazla ağaç dikildiğini söyledi. Yıl sonuna kadar 400 hektarlık alanda 400 bin fidan dikileceğini ifade eden Doğan, ormanın yaşama çok büyük katkıları olduğunu söyledi. Ağaç dikimi ve konuşmalarından sonra Antalya Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan, Kaymakam Doğan'a teşekkür plaketi verdi. Daha sonra protokol üyeleri ve öğrenciler, Guzyaka Mevkii'ndeki alanda 3 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Alanya'nın Kestel Beldesi'ndeki Guzyaka Mevkii'nde gerçekleştirilen 5'nci etap fidan dikim törenine Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Antalya Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan, Orman İşletme İlçe Müdürü Vedat Dikici, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu, belde belediye başkanları, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.