AK Parti Giresun İl Başkanı Geldi'den 10 Kasım mesajı

AK Parti Giresun İl Başkanı Mehmet Geldi, büyük önder Atatürk'ü ölümünün 72. yıldönümünde rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. İl Başkanı Geldi, At

AK Parti Giresun İl Başkanı Mehmet Geldi, büyük önder Atatürk'ü ölümünün 72. yıldönümünde rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. İl Başkanı Geldi, Atatürk'ün kendilerine gösterdiği hedeflere ulaşabilmek için 10 Kasım gününün onun ışığından yararlanılacak haline getirilmesi gerektiğini ifade etti.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü sebebiyle yazılı açıklama yapan AK Parti Giresun İl Başkanı Mehmet Geldi, büyük önderin bıraktığı mirası tüm unsurlarıyla daha da ileri götürmek için aynı inanç ve kararlılığı sürdürdüklerini kaydetti. Geldi, "Atatürk ve onun ilkelerine olan sarsılmaz bağlılığımız ,modern bir Türkiye'nin inşası için hep rehberimiz olacaktır. Ulus olarak Atatürk'ün değerli mirasını geleceğe taşıyabilmek için uğrunda büyük hedefler ödenen vatanımıza ve bağımsızlığımıza her koşulda sahip çıkmalı, laik ve demokratik cumhuriyetimizi yaşatmanın, insani ve ahlaki değerlerimize de sahip çıkarak, her türlü yozlaşmaya, gericiliğe karşı durmanın hepimizin sorumluluğu olduğunu unutmamalıyız." dedi.

Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk'ün, işaret ettiği yolda ilelebet yaşayacağının altını çizen AK Parti İl Başkanı Geldi, "Onun en büyük eseri, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'dir. Demokrasi, bağımsızlık ve laiklik temelinde kurulan cumhuriyetimizi yaşatmak ve layık olduğu muasır medeniyetler seviyesine yükseltmek ise her Türk vatandaşının öncelikli görevidir. Ayrıca bugün hükumetimizin gayesi Atatürk'ün çizdiği 'Yurtta Barış, Cihanda Barış' ilkesine uygun politikalar geliştirmektir. Ne mutlu ki 72. vefat yıldönümünde onu minnetle anarken, işaret ettiği barış ve muasır medeniyetleri aşma hedefine doğru hızlı adımlarla ilerlemenin haklı gururunu da yaşıyoruz. Bu emanetine bugün de aynı yüksek ruh ve şuurla sahip çıkarak cumhuriyetimizi daha da yükseklere taşıma azim ve kararlılığındayız. O'nun gösterdiği muasır medeniyetleri aşma hedefine doğru, milletimizin her bir ferdine en ileri hayat standartlarını sağlamak için büyük bir seferberlik içindeyiz." ifadelerini kullandı.