Ak Parti'den 10 Kasım Mesajları

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ile AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile İl Başkanı Ömer Dengiz, Mustafa Kemal Atatürk`ün vefatının 72. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, yayımladığı mesajında, "Atatürk, Türk halkının her alanda esin kaynağıydı. Dünyada özgürlüğe susayan bütün mazlum milletler için bir semboldü. 10 Kasım'ın, büyük önderin bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilerek yeni kuşaklara aktarılması ve aydınlık geleceğimize bir zemin oluşturması gerektiğine inanarak, Atatürk'ün Türk Milleti'nin gönlünde Türk Bayrağı gibi sonsuza kadar dalgalanmaya devam edeceğini, tüm Kayserili hemşerilerimle paylaşıyor, bir kez daha O'nu rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, yayımladığı mesajında "Türk Milleti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, Kurtuluş Savaşı sonunda başka bir milletin boyunduruğu altında yaşayamayacağını, Türk Milleti'nin Milli Birlik ve beraberliğinin asla sarsılamayacağını, bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurarak tüm dünyaya göstermiştir. Ulu önder, gerçekleştirdiği devrimlerle Türkiye'nin bugünlere sağlam ve emin adımlarla ulaşmasını sağlamıştır. Bizler de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü andığımız bu günde onun ilkeleriyle onun gösterdiği hedefe doğru Türk milletinin ve Türk vatanının, Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında bölünmez bütünlüğünü sonsuza kadar koruma ve yüceltme azim ve kararlılığı ile aldığımız kutsal emaneti, gelecek nesillere taşıyacağız. Türk Devrimini gerçekleştiren ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, düşünceleri, öngörüleri, eylemleri ve devrimleri ile insanlığa mal olmuş ve tarihe damgasını vurmuş Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgi, saygı ve gönül borcu duyarak, minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz" görüşlerine yer verdi.
AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ise, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü ölüm yıl dönümünde anarken, hep birlikte onun fikir ve eserleri üzerinde yeniden düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi. Dengiz, "İnanıyorum ki milletimiz, Cumhuriyetimizin bütün değer ve kurumlarına sahip çıkarak bu idealin gerçekleşmesine katkıda bulunmaktadır. Cumhuriyetimiz, bu birlik ve bütünlük üzerinde yükselerek geleceğe yürümektedir. Büyük bir öz güvenle bir kez daha diyoruz ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün `büyük eserim` dediği, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti altında milletimiz birlik içinde özgür ve müreffeh olarak ilelebet yaşayacaktır. Türkiye, bugün Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü bir ülkesi, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline gelmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyet değerlerimizi her türlü siyasi ve toplumsal tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.