Afyonkarahisar'da 'Diyabet Çadırı'

14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında, hastalık hakkında farkındalık yaratmak amacıyla Afyonkarahisar'da 'Diyabet Çadırı' kuruldu.

Afyonkarahisar'da 'Diyabet Çadırı'
'Mavi Halka Hareketine Destek Verin' başlıklı kampanya adı altında oluşturulan Diyabet Çadırı'nda vatandaşlara, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından erken tanı ve tedavi ile ilgili bilgi veriliyor. İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Türkiye'de yaklaşık 5 milyon kişiye diyabet teşhisi konduğunu ve yaklaşık 1.5 milyon kişinin ise diyabetten habersiz yaşamlarını sürdürdüğünü belirtti. Yemenici, 'Diyabet Çadırı' ile hastalığın önemini vatandaşlara aktarmak istediklerini belirterek, çadırda broşür dağıtıldığını ve şeker düzeylerinin ölçüldüğünü söyledi.
Diyabetin bütün dünyada önemini koruyan bir hastalık olduğuna dikkat çeken Vali Yardımcısı Ali Şanlıer ise, tedbirler alındığı sürece hastalıkla birlikte korkmadan uzun süre yaşamanın mümkün olabileceğini aktardı. Şanlıer, "Tedbirleri alınmadığı sürece diyabet hastalığı en çok kalp, böbrekler, nörolojik yani sinirleri tutmakta. Bu hastalarımızı daha da büyük vakalara sürüklemektedir. Bu konuda en yakın sağlık ocaklarına aile hekimliği bürolarına müracaat ederek tedavilerini yaptırabilirler" dedi. 'Diyabet Çadırı'nda şekerinin ölçümünü yaptıran Vali Yardımcısı Şanlıer'in şeker oranı 93 çıktı.