2012'de pastel renkler moda olacak

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD), Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve işbirliği ile düzenlenen semin

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD), Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve işbirliği ile düzenlenen seminerde 2012 yılının trendleri anlatıldı. 2012 yaz sezonunda ağırlıklı olarak romantizme vurgu yapan pastel renkler önem kazanacak. Rahat, gevşek ve şaşırtıcı tasarımlar yeni döneme damga vuracak.

DOSAB Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere Mode İnformation Creative Direktörü Gottfried Pank, DOSABSİAD Genel Sekreteri Birol Bahadır ve Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mesrur Ertürk katıldı.

Türk tekstil firmalarının yüksek üretim gücüne sahip olmasına rağmen tasarım ve ürün geliştirme altyapısına sahip olmadığı için fasonculuktan öteye geçemediğini iddia eden Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Mesrur Ertürk, tasarımın bir süreç olduğu bilincinin en tepe yöneticiden, en alt kademe çalışana kadar herkesçe benimsenmesini ve bunun bir şirket kültürü haline getirilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Ertürk, "Elimizi güçlendirecek bir altyapı hizmeti için odalar, dernekler, ve eğitim kurumları ile işbirliği içinde olmalıyız. Bursa'da BUTGEM VE BUTEKOM gibi oluşumların güçlenmesi söyleyerek bunlara yenilerinin eklenmesi en büyük dileğimizdir." dedi.

BİROL BAHADIR: YOĞUN İLGİDEN MEMNUNUZ

DOSABSİAD Genel Sekreteri Birol Bahadır da, bölge sanayicilerinin bu tarz seminerlere gösterdikleri yoğun ilgiden memnun olduklarını dile getirdi. Bahadır, ikincisi yapılan bu etkinlikten bölge sanayici ve çalışanlarının ciddi yararlar sağladığını, bu nedenle benzer seminerlere devam edeceklerini söyledi.

2012 yaz/ilkbahar döneminde renkleri değerlendiren Mode İnformation firması Creative Direktörü Gottfried Pank, yaz sezonunda ağırlıklı olarak pastel renklerin önem kazanacağını söyledi. Pank, yeni sezonda romantizme vurgu yapacak renklerin önem kazanacağını dile getirerek, "Rahat, gevşek ve şaşırtıcı tasarımlar yeni döneme damga vuracak." dedi.