12 Dev Adam Spor Okulları

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde "12 Dev Adam Spor Okulları" kapsamında yaz sezonunu tamamlayan basketbolcu gençler kış dönemi çalışmalarına başladı.

12 Dev Adam Spor Okulları
Köprülü Mehmet Paşa Kapalı Spor Salonu'nda haziran ayında başlayan yaz dönemi çalışmalarını tamamlayan öğrenciler 23 Ekim'den itibaren kış dönemi eğitimlerine başladılar. Aydın Mısır ve Ahmet Yalçıntaş gözetiminde mayıs ayına kadar devam edecek kursa iki grup halinde toplam 60 öğrenci, basketbol kursuna devam ediyor. Cumartesi ve pazar günleri devam eden kursa evlatlarını gönderen aileler tribünden onların çalışmalarını izliyor.
7-9 yaş ve 9-12 yaş gurubunda haftada iki çalışmalara devem eden 12 Dev Adam Basketbol kursu antrenörleri Aydın Mısır ve Ahmet Yalçıntaş, "Bu proje içerisinde sadece basketbol eğitimiyle değil, öğrencilerimizi sosyal ve kültürel anlamda da geliştirmek üzerinde önemle duruyoruz. Amacımız çocuklarımıza sporu sevdirmek, sporla beraber eğitimlerindeki randımanlarını artırmaktır. Bu işi temelinden öğrenerek yarınlarda bilinçli, sosyal, kendine güveni olan birer birey olmalarına destek olmaktır" dedi.
Veliler ise çocuklarının böylesine güzel bir imkandan faydalanabildikleri için mutlu olduklarını, çocuklarının kültürlü, sosyal bir yetişkin olmalarında bu kursun önemli olacağını söylediler.