10 Kasım Mesajları

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, 10 Kasım tarihini bir 'matem günü' olarak kabul edilmesi yerine, dikkatlerin bir kez daha Atatürk'ün düşüncelerine yöneltilmesi için bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini söyledi

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, 10 Kasım tarihini bir 'matem günü' olarak kabul edilmesi yerine, dikkatlerin bir kez daha Atatürk'ün düşüncelerine yöneltilmesi için bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini söyledi.
Mustafa Kemal Atatürk'ün, 72. ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Güzeloğlu, 10 Kasım tarihinin aynı zamanda da Türk milletinin 'ölümsüz lideri'nin yolunda ilerlediği, Cumhuriyet'e tüm kurum ve kurallarıyla sahip çıkacağını tek yürek olarak dile getirdiği bir gün olduğunu vurguladı. Geride kalan 72 yıllık zaman diliminde Türk milletinin büyük kurtarıcısına gönülden bağlılığını, O'nun ülkülerini, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini ödünsüzce yaşatarak kanıtladığı gibi bu kararlılığını da kuşaktan kuşağa aktararak sürdürdüğünü dile getiren Güzeloğlu, "Ne mutlu ki, Türk ulusu, kendisine aydınlık yarınların kapılarını açan Yüce Atası'na bağlılığını ve sevgisini, ülkenin her köşesinde ortak düşünce ve duygularla göstermektedir" dedi.
10 Kasım'ın bir 'anma günü' olmasının yanında Türk halkının sahip olduklarının değerini bilerek, Cumhuriyet'in erdemlerine sadakatini ve Atatürk'ün ideallerini gerçekleştirme kararlığını gösterme günü de olduğunu ifade eden Güzeloğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün; "Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir; benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu yeterlidir" sözünü hatırlattı. Güzeloğlu, 'Büyük ölülere matem gerekmez; fikirlerine sadakat gerekir' düşüncesinden yola çıkarak, 10 Kasım tarihini bir 'matem günü' olarak kabul edilmesi yerine, dikkatlerin bir kez daha Atatürk'ün düşüncelerine yöneltilmesi için bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini savundu.
Türk milletinin, Atatürk'ün düşüncelerinden, ilke ve devrimlerinden güç alarak ilerleyişini sürdürerek, ülkesini çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma başarısını göstereceğini kaydeden Güzeloğlu, "Bu tarihten gelen bir sorumluluğumuz, gelecek nesillere karşı en büyük ödevimizdir. Bu nedenle, eşsiz lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete uğurladığımız bugünü, O'nun mücadele heyecanını yaşayarak, fikirlerini çok daha iyi anlamaya çalışarak geçirmek en doğru anma biçimi olacaktır. Bugün, O'nun gösterdiği çağdaşlaşma hedeflerine her zamankinden daha yakın olduğumuza inanıyoruz" diye konuştu.

SIĞIRCIKOĞLU'NUN MESAJI
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu da yayımlamış olduğu mesajında, Mustafa Kemal Atatürk'ün 72 yıl önce hayata veda etmiş olmasına rağmen, ilke ve devrimlerinin dimdik ayakta durduğunun altını çizdi. Sığırcıkoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturan Atatürk devrimlerinin sonsuza kadar yaşayacağını ifade ederek, Atatürk'ün koyduğu ilkeler sayesinde bugün Türkiye'nin çağdaş uygarlık seviyesinde bulunduğunu savundu. Bunu engellemeye çalışan iç ve dış mihraklara karşı mücadelelerinin devam edeceğini ifade eden Sığırcıkoğlu, Atatürk'ün yaşamı boyunca verdiği mücadelenin birçok ülkenin bağımsızlık savaşına ışık tuttuğunu belirterek, bugün Atatürk'ü özlemle ve minnetle anmakla birlikte ilkelerine sımsıkı sarıldıklarını da sözlerine ekledi.