Yazgan: Hedefimiz 1 milyon üyeye ulaşmak

Büro Memur-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Sekreteri Yusuf Yazgan, Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak'ı ziyaret etti. Yazgan, "Hedefim

Büro Memur-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Sekreteri Yusuf Yazgan, Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak'ı ziyaret etti. Yazgan, "Hedefimiz 1 milyon üyeye ulaşmak." dedi.

Büro Memur-Sen İzmir Şubesi 3. Olağan Kongresi sebebiyle şehre gelen Yazgan, memurların ekonomik hakları ve 4C'li memurlarla ilgili çalışmalarını anlattı. Kamu personeli reformunun gerekli olduğunu belirten Yazgan, memurların aldıkları maaşla yaşamını zor şartlarda devam ettirdiğini, bu sebeple sosyal yaşama bütçe ayıramadıklarını söyledi. Yusuf Yazgan, "Memur-Sen olarak memurların her türlü ekonomik, sosyal ve mesleki haklarını kazanma mücadelesi veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Çıktığımız bu yolda üye sayımız 400 bini aştı. Bundan sonraki hedefimiz 500 bin, üç yıl sonra ise 1 milyon." şeklinde konuştu.

4C'li memurların haklarını koruma konusunda katkılarının büyük olduğunu söyleyen Yazgan, "Herkes 4C'den bahsediyor ama bilen yok. Devlet bu konuda yerine göre işçi, yerine göre memur diyor. Açmış olduğumuz davalar sonucunda 4C'li arkadaşlarımızın kamu görevlisi olduğu, kamu görevlilerinin sendikalarına üye olabileceği konusunda karar çıkarıldı ve Yargıtay da onayladı. Bunun sonucunda arkadaşlarımız sendikalara üye oldu. Bu nedenle Büro Memur-Sen'in bu davası bir mihenk taşı oluşturmaktadır." dedi.

İl Başkanı Şenocak ise, "10 yıl öncesine kadar Memur-Sen'li olmak zordu. Bugün göğsümüzü kabartarak sendika üyesi olduğumuzu söylüyoruz, çünkü elde ettiğimiz somut kazanımlar ve ortaya koyduğumuz performans, insanların bünyemize katılmasında etkili oluyor. Bu da geldiğimiz aşamada Türkiye'nin en etkili sivil toplum kuruluşu olduğumuzun ispatı." diye konuştu.

Memur-Sen'in elde ettiği başarıyı korumasında, konfederasyona bağlı sendikalara çok iş düştüğünü vurgulayan Şenocak, herkesin kendi alanından sorumlu olduğunu ve elinden geleni yapması gerektiğini kaydetti. Abdurrahim Şenocak, sendika seçimlerinde demokrasinin önemine değinerek, "Sayısal üstünlük, sizi söz sahibi yapar. Sendikalarda tâbi olmak yoktur, mensubiyet vardır. Her üye eşit haklara sahiptir. Sendikalarda yöneticilik bir makam işgali olarak değil, kamu çalışanlarına hizmet edilen görevler olarak bilinmelidir. Memur-Sen çatısı altında bu anlayışı en ücra temsilciliklerimize kadar hakim kılmalıyız." dedi.