X Işını Nedir? X ışını buluşu Google Doodle'ı oldu

X ışını için Google doodle değiştirdi.X ışını için Google doodle logosu yaparak herkesi şaşırttı. Google X ışını bulunuşunun 115. yaş gününü logo değiştirerek kutladı. X ışını doodle tasarımına tıklayınca X ışını hakkındaki bilgilere ulaşıyorlar.X ışını nedir? X ışını hakkında detaylı bilgiler.

X Işını Nedir? X ışını buluşu Google Doodle'ı oldu
Google X ışını bulunuşunun 115. yaş günü dolayısı ile yeni tasarım logo yayınlandı. Google.com.tr adresine girenler X ışını doodle
tasarımına tıklayınca X ışını hakkındaki bilgilere ulaşıyor.X ışını logosu Google ana sayfasında. Türkiye'den Google.com.tr adresine girenler X ışınını bulunuşunun 115.yılı şerefine Google tarafından hazırlanan doodle ile karşılaştı.

Bugün X Işınınların keşfedilmesinin yıldönümü... Röntgen, ondokuzuncu asrın sonlarında X ışınlarını bulduğunda, buluşunun hayatın neredeyse her alanında yaygın olarak kullanılacağını sanırız tahmin bile etmemiştir.

Maddenin içine işleme yeteneği oldukça fazla olan X ışınları, çeşitli organik maddeler tarafından büyük ölçüde yutulması özelliğiyle, tıpta oldukça büyük oranda kullanılmakta... Özellikle insan vücudunun incelenmesinde kullanılan X ışınlarının insan vücudunda biyolojik etkileri de var.

X ışınlarının Kullanıldığı Bazı Alanlar:

X ışınları, günümüzde, tümör gibi zararları yok edebileceği gibi kan çıbanı, bez iltihabı, siyatik şeklindeki ağrılı ve iltihaplı kısımları da iyileştirme işleminde kullanılabiliyor.

Google’dan Özel Logo

Önemli olaylar, kişiler ve buluşlar için yayınladığı logolara bir yenisini daha ekleyen Google, X ışını için hazırladığı logoyla, buluşun aslında ne kadar değerli olduğunu, bir kez daha hatırlatmış oldu.

Ondokuzuncu asrın sonlarında Röntgen tarafından bulunan X ışınları, bugün yaşamın her alanında, özellikle tıpta yaygın olarak kullanılıyor

X ışını için Google doodle değişti. İnsanlık tarihinde toplumlar için önemli olan olay ve kişileri zaman zaman anan Google, ziyaretçilerini birkez daha şaşırttı.Google önemli günlerde olaylarda buluşlar ve kişiler için yayıladığı logolara dün akşam bir yenisini ekledi.X ışını için Google doodle logosu yaptı.Google X ışını bulunuşunun 115. yaş günü dolayısı ile yeni tasarım logo yayınlandı. Google.com.tr adresine girenler X ışını doodle tasarımına tıklayınca X ışını hakkındaki bilgilere ulaşıyor.X ışını logosu Google ana sayfasında. Türkiye'den Google.com.tr adresine girenler X ışınını bulunuşunun 115.yılı şerefine Google tarafından hazırlanan doodle ile karşılaştı. Bugün X Işınınların keşfedilmesinin yıldönümü... Röntgen, ondokuzuncu asrın sonlarında X ışınlarını bulduğunda, buluşunun hayatın neredeyse her alanında yaygın olarak kullanılacağını sanırız tahmin bile etmemiştir.Bu gün Google’a girenler x-ışının 115.yılı için hazırlanmış özel doodle’ı gördüler.