X ışını buluşu Google Doodle sayesinde gündemde

X ışını için Google doodle değiştirdi.X ışını için Google doodle logosu yaparak herkesi şaşırttı. Google X ışını bulunuşunun 115. yaş gününü logo değiştirerek kutladı. X ışını doodle tasarımına tıklayınca X ışını hakkındaki bilgilere ulaşıyorlar.X ışını nedir? X ışını hakkında detaylı bilgiler.

X ışını buluşu Google Doodle sayesinde gündemde
X-ışını bulunuşunun 115. yılı şerefine Google özel doodle hazırladı. X ışını Google logosu Google'a girenlerde merak konusu oldu. X-ışını nedir? X-ışını hakkında detaylı bilgiler.İnsanlık tarihinde toplumlar için önemli olan olay ve kişileri zaman zaman anan Google, ziyaretçilerini birkez daha şaşırttı.Google X ışını için logosunu değiştirdi.X ışının bulunuşu için Google özel logo hazırladı.

Sabit X-ışınları ve katı nesneler nüfuz edebilir bunların en yaygın kullanımı tanı radyografi ve kristalografisi nesnelerin içinden görüntüler almaktır. Sonuç olarak, dönem X-ray metonymically yöntemi kendisine ek olarak, bu yöntem kullanılarak üretilen bir radyolojik görüntü başvurmak için kullanılır. Buna karşılık, yumuşak X-ışınları hemen hemen hiç madde nüfuz söylenebilir;. Örneğin, 600 zayıflama uzunluğu eV (~ 2 nm) su x-ışınları az 1 mikrometre X-ışınları ve onlara iyonizan radyasyon ve maruz kalma şeklinde bir sağlık tehlikesi olabilir.

X-ışınları ve gama ışınları arasındaki fark son yıllarda değişti. Aslen, X-ışın tüpleri yaydığı elektromanyetik radyasyon radyoaktif çekirdeklerin (gamma ışınları) tarafından yayılan radyasyon daha uzun dalga boyu vardı. Dalgaboyu temelinde X ve gama radyasyon arasında seçkin Eski edebiyat, radyasyon, bazı daha kısa olan gama ışınları olarak tanımlanan 10-11 m gibi keyfi dalga boyu,. Ancak, lineer hızlandırıcılar ve uzun dalga boyu "gamma ray" yayıcılar gibi kısa dalga boylu sürekli spektrum "X-ray" kaynakları keşfedildi olarak, dalga boyu bantları büyük ölçüde üst üste. Radyasyonun iki tür şimdi genellikle kökenlerine göre ayırt edilir: X-ışınları gama ışınları çekirdek tarafından yayılan ise, çekirdek dışında elektronlar tarafından yayılır...

X IŞINI FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

X IŞINI VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

X ışını buluşu Google Doodle sayesinde gündemde
 

X ışını buluşu Google Doodle sayesinde gündemde 

X-ışınlarının diğer adı Röntgen ışınlarıdır. X-ışınları 0.125 ile 125 keV enerji aralığında veya buna karşılık, dalgaboyu 10 ile 0,01 nm aralığında olan elektromanyetik dalgalar veya foton demetidir. X-ışınları 30 ile 30.000 PHz (1015 hertz) aralığındaki titreşim sayısı aralığına eşdeğerdir. X-ışınları özellikle tıpta tanısal amaçlarla kullanılmaktadırlar. X-ışınları 1895'de Wilhelm Röntgen tarafından bulundu. X ışınlarını bulan Wilhem Röntgen X ışınlarını tesadüfen bir deney yaparken bulmuştur. X ışınları ışığa benzeyen fakat gözle görülmeyen, oldukça delici özellikli bir salınımdır.

X ışınları 19. yüzyılın sonunda Röntgen tarafından bulundu . X ışınları havası boşaltılmış lambaların (Crookes lambası , akkor katotlu lambalar vb .) dışında da yayılırlar . X ışınları Ampul yüzeyinin katot ışınlarıyla bombardıman edilen kısımlarında meydana gelirler . Röntgen bulduğu bu ışınların yapısını bilmediğinden bunlara X adını verdi . X ışınları yaygın olarak x ışını tüplerinde ve son zamanlarda büyük hızlandırıcılarda (senkrotron ışıması) üretilmektedir . X ışınları özellikle madde içine girme özellikleri bakımından kullanılır.

Normal ışık gibi X ışıması da ,atomun bir elektronunun bir halden daha düşük enerjili bir başka hale hale kuvantal bir geçiş yaptığı bir atom sürecinden kaynaklanır.X ışınlı bir lamba,bir elektron kaynağı (katot),bu elektronları hızlandırıcı bir düzenek ve elektronları frenliyerek X ışınları yayım kaynağı vazifesi gören madeni bir engel veya bir antikatotu bulunan basıncı düşürülmüş bir kaptan meydana gelir.X ışınlarının yayılma hızı ışık hızıdır.X ışınlarının frekansı çok büyüktür.RADYOGRAFİ: Yalnız X ışınlarını geçiren bir kutudaki hassas bir film üzerinde X ışınlarının iz bırakması ve bu özellikten faydalanarak resim çekilmesidir

X ışını için Google doodle değişti. İnsanlık tarihinde toplumlar için önemli olan olay ve kişileri zaman zaman anan Google, ziyaretçilerini birkez daha şaşırttı.Google önemli günlerde olaylarda buluşlar ve kişiler için yayıladığı logolara dün akşam bir yenisini ekledi.X ışını için Google doodle logosu yaptı.Google X ışını bulunuşunun 115. yaş günü dolayısı ile yeni tasarım logo yayınlandı. Google.com.tr adresine girenler X ışını doodle tasarımına tıklayınca X ışını hakkındaki bilgilere ulaşıyor.X ışını logosu Google ana sayfasında. Türkiye'den Google.com.tr adresine girenler X ışınını bulunuşunun 115.yılı şerefine Google tarafından hazırlanan doodle ile karşılaştı. Bugün X Işınınların keşfedilmesinin yıldönümü... Röntgen, ondokuzuncu asrın sonlarında X ışınlarını bulduğunda, buluşunun hayatın neredeyse her alanında yaygın olarak kullanılacağını sanırız tahmin bile etmemiştir.Bu gün Google’a girenler x-ışının 115.yılı için hazırlanmış özel doodle’ı gördüler.