Patnos'ta Arıcılık Kursu başladı

Ağrı Patnos İlçe Tarım Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Arıcılık Kursu açıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'n

Ağrı Patnos İlçe Tarım Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Arıcılık Kursu açıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde devam eden ve 26 kişinin katıldığı kurs süresince 'Arıcılığın Tarihçesi, Ekonomideki Yeri', 'Bal Arısının Zoolojideki Yeri', 'Dünyadaki ve Türkiye'de Bal Arısı ve Irkları', 'Arılarda Çalışma Düzeni', 'Arı Ürünleri', 'Arılarda İlkbahar ve Yaz Bakımı', 'Ballı Bitkiler', 'Gezginci Arıcılık,' 'Arılarda Sonbahar Bakımı ve Arıların Kışlatılması', 'Arı Hastalık ve Zararlılarından Korunma', 'Organik Arıcılık' gibi konuların anlatıldığı belirtildi.

Kurs Hocası Serap Akbay, kursun 12 Aralık'a kadar süreceğini söyleyerek, toplam 100 saat süreceğini dile getirdi. Akbay, amaçlarının geniş flora sahalarına sahip bölgede arıcılık yapmak isteyen kişilerin teknik arıcılık yapmaları için yeterli bilgi düzeyine ulaşmaları, bal ve diğer arı ürünlerini kaliteli ve güvenli bir şekilde üretmelerini sağlamak olduğunu dile getirdi.

Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi ise üreticilerin, bal üretimi gibi başka alanlara yönelmesi gerektiğini vurgulayarak, bu üretimi markalaştırma yolunda gayret sarfetmenin şart olduğunu kaydetti. Kaymakam Niyazi, böylelikle ürünlerin pazarlamasını bölgenin tanıtımına da katkı sağladığını ifade etti.Halk Eğitm Merkezi Müdürü Zeki Akbay da kurumlarının bünyesinde devam eden birçok kurslarının yanı sıra vatandaşlara arıcılık kursunu da verdiklerini belirterek, Patnoslulara en güzel hizmeti sunabilmek için ellerinden gayreti sarfettiklerini dile getirdi.

İlçe Tarım Müdürü Eşref Aslan ise 50 ve üzeri sayıda kovan varlığına sahip arıcılara Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından kovan başına 10 TL destekleme ödemesi verileceğini söyleyerek, bu tür projelerinin devam edeceğini ifade etti.