Patnos'ta Arıcılık Kursu

Ağrı'nın Patnos İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, ilçe merkezinde başlayan 'Arıcılık Kursu'nu ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı.

Patnos'ta Arıcılık Kursu
Patnos Tarım Müdürlüğü ve Patnos Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Arıcılık Kursu' başladı. 26 kursiyerin katıldığı kursun 100 saat olarak planlandığı ve tüm kursiyerlere sertifika verileceği bildirildi. Arıların yetiştirildiği alanı ziyaret eden Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, kurs hakkında bilgiler aldı. Bu projeyi oldukça önemsediklerini ifade eden Kaymakam Niyazi, "Bal üretiminde Patnos'u bir marka yapmak istiyoruz. Bu projenin ilerlemesi için her türlü desteği vermeye çalışacağız. Bu projenin hayat bulması, ilçemizin tanıtımına da katkı sağlayacaktır" dedi.
Amaçlarının yöre halkına arıcılığı öğretmek olduğunu belirten kurs öğretmeni Serap Akbay, bu kursun oldukça verimli olacağını söyledi.
Arıcılıkla uğraşan vatandaşlara her türlü desteği sağlayacaklarını ifade eden Patnos Tarım Müdürü Eşref Aslan ise, 50 ve üzeri sayıda kovan bulunan arıcılara kovan başına 10 TL destek ödemesi vereceklerini vurguladı.
Kursiyerlere ait arılara bakan Kaymakam Niyazi ve beraberindekiler daha sonra buradan ayrıldılar.