Nevşehir Spor Tesisi Zengini

Nevşehir'de özellikle futbolda tesis sayısının Türkiye koşullarında Süper Lig takımlarını bile kıskandırır bir düzeyde olmamasına karşın tek bir takım bile liglerde mücadele etmiyor

Nevşehir'de özellikle futbolda tesis sayısının Türkiye koşullarında Süper Lig takımlarını bile kıskandırır bir düzeyde olmamasına karşın tek bir takım bile liglerde mücadele etmiyor. Son yıllarda bir çok futbol takımı başta olmak üzere çeşitli spor branşlarında adeta kamp merkezine dönüşen Nevşehir'de, çoğu Avrupa standartlarına uygun toplam 129 tesis bulunuyor.
Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, Nevşehir'de halen 1' i Stadyum, 16'sı Çim Futbol Sahası, 101'i toprak Futbol Sahası, 5' i Spor Salonu, 2'si Gençlik Merkezi, 1'er adet Sentetik Futbol Sahası, Boca Sahası, Tenis Kortu ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi olmak üzere toplam 129 spor tesisi bulunuyor. Bu tesislerden 23'ü il merkezinde yer alırken, 25'i Gülşehir, 20'si Avanos, 16'sı Hacıbektaş, 15'i Ürgüp, 9'ar tanesi Acıgöl ve Kozaklı ile 7'si ise Derinkuyu ilçelerinde bulunuyor.