Goller 'Kurtuluş' İçin Atıldı

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü kutlamaları kapsamında merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nce organize edilen; 'Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlararası Futbol Turnuvası' devam ediyor.

Goller 'Kurtuluş' İçin Atıldı
Bu yıl 5.'si gerçekleştirilen turnuva kapsamında oynanan maçlara Çağdaşkent 3 Ocak Spor Tesisleri ile Güneykent Anafartlar Spor Kompleksi ev sahipliği yapıyor. Mersin kent merkezindeki toplam 28 resmi kurumun katılımıyla gerçekleştirilen ve 6 grupta devam eden turnuvadaysa büyük çekişme yaşanıyor. İkinci haftası geride kalan organizasyonda rakip fileler toplam 53 kez havalanırken, haftanın en farklı galibiyetineyse Akdeniz Belediyesi imza atarak, Maliyespor'u 11-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti.
Turnuvanın ikinci haftasında alınan toplu sonuçlarsa şöyle; "Kadastro-Mersin Devlet Hst. 3-0, Emniyet Müd.-Mezitli Bld. 2-2, Yenişehir Bld.-Kadın Doğum Hst.5-1, Akdeniz Bld.-Maliye 11-1, Nüfus Müd.-Cezaevi 0-10, Mersin Üniversitesi-Özel İdare 3-2, Milli Eğitim Müd.-Toroslar Bld.-7-0, AKİB-Deniz Kartalları 0-6."
'29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda başlayan turnuvada bugüne kadar fair-play ruhunun ön plana çıktığını dile getiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu yılda turnuvanın barış, kardeşlik, dostluk ve fair play sınırları içerisinde gerçekleştirilmekte olduğuna dikkat çekerek, katılan takımlara başarılar diledi. Tuna amaçlarının; evrensel bir dil olan sporu, '3 Ocak Kurtuluş Günü' kutlamalarına dahil ederek, kurumlararası diyalogu daha da güçlendirmek ve kentte kurtuluş coşkusunu arttırmak olduğunu da sözlerine ekledi.