Etso, Girişimcilik Kongresi'ne Katıldı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurullarının başkan ve başkan yardımcıları, 6-7 Kasım 2010 tarihleri arasında düzenlenen, TOBB Girişimcilik Kongresi'ne katıldı.

Global Girişimcilik Haftası kapsamında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde düzenlenen Girişimcilik Kongresi, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı'nın yaptığı açılış konuşmalarıyla başladı.
Açılış konuşmalarının ardından kongrenin ilk gününde, "Türkiye'de Girişimcilik Nasıl Destekleniyor?" ve "Türkiye'de Girişimcilik Nasıl Desteklenmeli?" konularının ele alındığı iki oturum gerçekleştirildi. Gazeteci-yazar ve TOBB Türkiye Medya ve İletişim Meclisi Başkanı Nurullah Öztürk'ün moderatörlüğünü yaptığı "Türkiye'de Girişimcilik Nasıl Destekleniyor?" konulu oturuma, DPT Bölgesel Gelişme Genel Müdürü Nahit Bingöl, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, İŞKUR Genel Müdürü Doç. Dr. M. Kemal Biçerli, KOBİ AŞ Genel Müdürü Süleyman Yılmaz ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Genel Sekreteri Dr. Mete Çakmakçı katıldı.
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Direktörü Prof. Dr. Güven Sak'ın moderatörlüğünde gerçekleşen, "Türkiye'de Girişimcilik Nasıl Desteklenmeli?" konulu ikinci oturuma ise ABD Ekonomi Müşaviri Laird Treiber, Prof. Dr. Arman Kırım, Turkven Girişim Sermayesi Yönetici Ortağı Göktekin Dinçerler, Eurasia Capital Partners Ogeday Karahan ve Doğuş Holding Strateji Grup Başkanı Özlem Denizmen katıldı. Kongrede, 2010 yılı tecrübelerini aktaran katılımcılar, 2011 yılı için yeni proje fikirlerini paylaşıp ve planlamalar yaptılar.
Kongreye ETSO'yu temsilen, İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Haktan Ömeroğlu, Başkan Yardımcısı A.Cüneyt Güvenli, İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Demet Erkmen, Başkan Yardımcısı Arzu Bayrak ve Kurul Koordinatörü olarak ETSO İş İlişkileri Uzmanı Mehtap Yarbaşı katıldı.